Ellopták az oroszok Patyomkin herceg maradványait

2022. október 27. 14:39

A következő a páncélos?

2022. október 27. 14:39
null

Meglepő hírek érkeztek Oroszországból: ellopták az oroszok Patyomkin herceg emlékművét és földi maradványait a Szent Katalin székesegyházából. Vlagyimir Szaldo, Herszon régió kinevezett kormányzója jelentette be a hírt. Szaldo elmondta, hogy azért szállították el a maradványokat, hogy azt ne csak Herszon városa, hanem az egész Herszon régió láthassa. 

Az oroszoknak azért fontos a herceg személye, mert a török-orosz háború idején ő csatolta vissza a Krím-félszigetet, a Fekete-tenger partvidékét és Dél-Ukrajnát Oroszországhoz.

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2022. október 28. 09:29
...a patyom kinn van má' nekem is b+
Palepoli
2022. október 28. 09:18
Nem visszacsatolta Oroszországhoz a Krímet, hanem odacsatolta, elfoglalta. Korábban nem volt orosz fennhatóság alatt.
szalard
2022. október 28. 07:34
"ő csatolta vissza a Krím-félszigetet"? Azelőtt sohasem volt Oroszországé a Krím félsziget! Előbb volt magyar, mint orosz, vagy ukrán! A honfoglalás előtt Etelköz része volt (kivéve a néhány bizánci támaszpontot a félsziget partvidékén). Azután a besenyők, a kunok, majd a tatárok uralták. Az 1700-as évek másidik felétől volt orosz kézen, majd a kommunisták Ukrajnához csatolták. Tehát Patyomkin nem vissza- hanem elfoglalta.
mokány
2022. október 27. 18:51
Makettet tettek a helyére ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!