Orosz elnöki szóvivő: Nem lövünk ki nukleáris rakétákat Ukrajnára

2022. október 10. 13:34

„Minden a különleges katonai művelet keretein belül történik” – így reagált korábban a Kreml a hétfő reggeli rakétatámadásokra.

2022. október 10. 13:34
null

Oroszország nem lő ki nukleáris rakétákat a Krímben, a kercsi hídnál történt akcióra válaszolva – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a CNN szerint.

A szóvivőtől az orosz állami hírügynökség tudósítója kérdezte meg, hogy a civil infrastruktúrát ért csapás után aktiválhatják-e az orosz nukleáris doktrínát.

Peszkov válaszában azt mondta, hogy még a kérdésfeltevés is rossz, és tagadta, hogy ilyesmi előfordulhatna. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap összehívott egy megbeszélést hétfőre, ahol a hídnál történt eseményekről tárgyalnak. Mindeközben azonban az ukrán fővárost már az ülés előtt, hétfő reggel egy súlyos csapás érte, amely a híd elleni akcióra lehet válasz.

Fotó: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2022. október 10. 15:44
Drezda meg Tokió sem kapott. Elég borzalmasak a hagyományos fegyverek is.
foldizs
2022. október 10. 14:50
Az inváziót is tagadták az utolsó pillanatig, teljesen mindegy, hogy mit beszélnek.
Szittya66
2022. október 10. 14:22
A jövő hét végéig biztosan nem...
masikhozzaszolo
2022. október 10. 14:06
Nem nukleáris rakétákat lövünk ki Ukrajnára. Nem Ukrajnára lövünk ki nukleáris rakétákat. Rakétákat Ukrájnába küldőknek mi is küldünk rakétát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!