Brit kormányválság: Boris Johnson is visszatérhet?

2022. október 20. 17:57

Akár Boris Johnson és Rishi Sunak összecsapását is hozhatja az egy hét alatt lefuttatott brit konzervatív vezetőválasztás.

2022. október 20. 17:57
null

Liz Truss brit miniszterelnök lemondását követően az Egyesült Királyságban, a figyelem azonnal a konzervatívok vezetőválasztására irányul. Egyes pletykák szerint Boris Johnson – aki jelenleg a Karib-térségben nyaral – mindössze hat héttel azután, hogy távozott hivatalából, szintén pályázni fog a tisztségre. Támogatói azt mondták, hogy „ideje visszatérni” – számolt be a Dailymail.

Jeremy Hunt, pénzügyminiszter azonnal kiesett az esélyes jelöltek közül. Rishi Sunak barátai a MailOnline-nak azt mondták, szinte biztos, hogy Sunak elindul, emellett Suella Braverman és Kemi Badenoch  is valószínűleg indulni fog. A hírek szerint Penny Mordaunt is elkezdett építkezni a Twitteren.

Brandon Lewis igazságügyi miniszter is fontolgatja, hogy beszáll a harcba,

bár a szavazólapon való megjelenéshez szükséges parlamenti képviselők jelöléseinek száma várhatóan nagyon magas lesz. 

Sunak egyik közeli szövetségese a MailOnline-nak azt mondta, hogy a „természetes logika” azt diktálná számára, hogy szembeszálljon Johnsonal. Ez egy csata lesz a párt lelkéért” – tette hozzá.

Nyitókép: AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandrarabo
2022. október 21. 04:23
Uh
Ólat a trolloknak
2022. október 20. 20:22
Hehehehe....
Bicsike
2022. október 20. 19:53
Ebből az egész angol és egyéb európai libsi cirkuszból tisztán látszik mely államokat tartja már most is teljesen a hatalma alatt a deep state. Ahol így jönnek mennek a miniszterelnökök ott biztos lehetünk benne, hogy háttérből irányítanak. Viszont ott sajnos a nép csak sokadrangú prioritás.
petimed84
2022. október 20. 19:46
Van lejjebb a magyar mosléknál is... Ezek a britek tényleg belehülyültek a jólétbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!