Biden: A republikánusok választási győzelme súlyos következményekkel járna Ukrajnára nézve

2022. október 21. 09:47

Az amerikai elnök szerint a republikánusok csökkenteni akarják Kijev támogatását választási győzelmük esetén.

2022. október 21. 09:47
null

Joe Biden amerikai elnök pennsylvaniai látogatása során csütörtökön aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy megfelelő mértékben folytatódik-e Ukrajna katonai támogatása, amennyiben a republikánusok győznek a novemberi félidős kongresszusi választásokon.

Mint mondta,

választási győzelmük esetén a republikánusok csökkenteni akarnák Kijev támogatását.

Nem értik, hogy ez mennyire fontos nemcsak Ukrajna, hanem Kelet-Európa és a NATO számára is – panaszkodott újságíróknak Biden.

A republikánusok képviselőházi vezetője, Kevin McCarthy néhány napja jelezte, hogy pártja a novemberi kongresszusi választásokon aratott választási győzelem esetén lefékezheti az ukrajnai segélyeket. Egy interjúban kijelentette: „Nem hiszem, hogy az emberek gazdasági hanyatlás idején majd biankó csekket adnak ki Ukrajnának”.

Jó eséllyel többséget szerezhetnek a képviselőházban a republikánusok

A november 8-i kongresszusi választások, Biden elnöki ciklusának közepén, a képviselőház mind a 435 helyét és a szenátusi helyek mintegy egyharmadát érintik az Egyesült Államokban. A republikánusoknak jó esélyük van arra, hogy többséget szerezzenek a képviselőházban, és a szenátusban is átvehetik az irányítást Biden demokratáitól.

Washington Oroszország ukrajnai háborújának február végi kezdete óta 17,6 milliárd dollár katonai támogatást helyezett kilátásba Kijevnek.

(MTI)

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2022. október 21. 16:30
"Biden: A republikánusok választási győzelme súlyos következményekkel járna Ukrajnára nézve." Reméljük, hogy így lesz.
kukubenko
2022. október 21. 16:25
Ennek a mocskos, tetves, rühes zámolyi cigánynak a kommentjét olvastuk. Egészen Kanadáig menekült, de valahogy visszaeszi a fene. Így nézett ki, mikor még smogger néven kommentelt. https://canadahun.com/tagok/smogger.496093/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202209
Takagi
2022. október 21. 13:45
Hajrá republikánusok. Legyen béke!
Reszelő Aladár
2022. október 21. 13:04
Basszus milyen lenne, ha visszajönne Trump és ezt a háborút is befejezné?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik