Bloomberg: Orbán Viktor és szövetségesei EU-ellenes hangulatot keltve nyertek a választásokon

2022. október 03. 09:32

A lap szerint ugyanakkor azokban az államokban, amelyek ki tudtak törni a Szovjetunió öleléséből, nő az euró-atlanti szolidaritás.

2022. október 03. 09:32
null

Az előzetes eredmények alapján a lettországi parlamenti választást Krisjanis Karins miniszterelnök és pártja nyerte, míg a szavazók „megbüntették” az orosz kisebbség támogatását élvező Harmony nevű pártot – írta a Bloomberg.

A lap szerint ez az eredmény rámutat arra a megosztottságra, ami az uniós és NATO-tagországok között húzódik. Lettországban és a többi olyan államban, amely ki tudott törni a Szovjetunió öleléséből, nő az euró-atlanti szolidaritás – hangsúlyozták.

Ez szöges ellentétben áll Orbán Viktor populista magyar miniszterelnök és jobboldali olasz szövetségesei nézeteivel, akik az infláció és a migráció miatti frusztrációt használták fel szavazataik növelésére, és EU-ellenes hangulatot keltve nyertek a választásokon – hívta fel a figyelmet a Bloomberg.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2022. október 03. 14:28
Nem! Helyesen így hangzik: Az EU és a liberális nyugati kormányok fenyegetőzése ellenére az olasz választáson győzött a jobboldal.
pipa89
2022. október 03. 12:26
Ne mosakodjatok, ne mosakodjatok ennyire! Ursula olaszoknak szóló zsarolását a magyar és lengyel konzervatív kormányának büntetésével, nonszensz. A cél szentesíti az eszközt? Vigyázzunk kérem, mert innentől csak egy lépés, hogy a szemet szemért, fogat fogért igazságszolgáltatáshoz eljussunk! Nálunk ennek van hagyománya, gondolom az olaszok vendettájának is...
tapir32
2022. október 03. 12:10
Orbán az olajra felmentést szerzett és komoly érdemei vannak abban, hogy a gáz szóba sem került. EU egységéért és az agresszió elítélése miatt szavazott meg minden olyan szankciót amik Magyarországot kevéssé vagy nem érintik. Orbán EU párti. A cél az, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát
zoles
2022. október 03. 12:02
Lettországban is EU-s ellenes hangulat van, mert soha nem látott infláció van az országban, csak ők jobban félnek az oroszoktól, mint az éhenhalástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!