„Putyin nem több, mint rakétákkal tárgyaló terrorista” – reagáltak Ukrajna vezetői a hétfő hajnali orosz bombázásokra

2022. október 10. 10:07

Zelenszkij, Kuleba és Klicsko is megszólalt.

2022. október 10. 10:07
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy halottjai és sebesültjei vannak az Ukrajna városait hétfőn megrázó robbanásoknak, és azzal vádolta Oroszországot, hogy megpróbálja eltörölni az országot a föld színéről.

Megpróbálják elpusztítani népünket, és eltörölni minket a föld színéről. Megölik azokat az embereket, akik Dnyipróba és Kijevbe járnak dolgozni, akik otthon alszanak

– mondta Zelenszkij a Telegram-csatornájára felrakott videóüzenetben.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere Telegram csatornáján egyenesen terrorcselekménynek nevezte az orosz rakétatámadásokat, mivel azok ismételten lakóépületekbe csapódtak.

„A fővárost orosz terroristák támadják! A rakéták a város központjában (Sevcsenkivszkij kerületben) és a Szolomjanszkij kerületben találtak el objektumokat. A légiriadó, és így a fenyegetés is folytatódik” – írta Vitalij Klicsko.

Az ukrán külügyminiszter így reagált:

Putyin egyetlen taktikája a terror a békés ukrán városok ellen.

Ez a válasza minden békevágyó embernek: Putyin egy terrorista, aki rakétákkal tárgyal” – írta Dmitro Kuleba a Twitteren.

Nyitókép: Arman SOLDIN / AFPTV / AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. október 10. 15:09
nem kedves ukrok, Putyin raketakkal valaszolt a terroristaknak akik ti vagytok
Pathfinder76
2022. október 10. 13:50
Egy teherautónyi robbanóanyagot felrobbantani a civilek által használt hídon,az nem terrorcselekmény?
Biivisz
2022. október 10. 12:52
A hidat felrobbantani - persze - nem volt terrorizmus. De még a gázvezetékeket se. Ahogy Hiroshima és Nagasaki sem volt emberiség elleni bűntett. Hát persze!
Kivűlálló
2022. október 10. 12:34
„Putyin nem több, mint rakétákkal tárgyaló terrorista” Még ez is túl jó nektek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!