Kedden avatják fel a turul helyére kerülő ukrán címert a munkácsi várban

2022. október 24. 11:32

Korábban a kormány is reagált a munkácsi turulszobor eltávolítására.

2022. október 24. 11:32
null

A Munkácsi Városi Tanács közleménye szerint október 25-én, kedden avatják fel a Turul-emlékmű talapzatára elhelyezett ukrán címert – számol be a Kárpátalja.ma.

 

A kormány is reagált a munkácsi turulszobor eltávolítására

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt , ukrán címerre cserélik a munkácsi várban lévő turulmadarat. Mint ismert, a munkácsi képviselőtestület szólította fel a helyi történelmi múzeumot, hogy cseréljék a jelképeket. A történtekre a magyar kormány nevében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára reagált.

 

Mint írják, a háromágú szigonyt ünnepélyes keretek között avatják fel 10.00 órakor. Korábban beszámoltunk róla, a Munkácsi Városi Tanács 2022. október 13-án fogadta el a Turul-emlékmű eltávolításáról, az ukrán címer kihelyezéséről szóló határozatot. A turulmadarat még aznap, a döntést követő pár órán belül eltávolították.

 

Megszólalt Kárpátalja kormányzója a Turul-szobor ügyében

A megyei és országos sajtó képviselőivel tartott közvetlen találkozót Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója - a Kárpátalja.ma. Emlékezetes , a napokban azonnali határozattal, minden előzmény nélkül a munkácsi városi tanács elbontatta a vár jól ismert Turul-szobrát, aminek helyére az ukrán címer háromágú szigonyát fogják kihelyezni. Értelmes párbeszédnek kell történnie.

 

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 294 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2022. október 26. 13:40
Ukrajna másik arca - dokumentumfilm https://videa.hu/videok/tudomany-technika/ukrajna-masik-arca-dokumentumfilm-majdan-neonaci-oroszorszag-AFKlBIoOdl3yVJQV
brekker
2022. október 25. 00:52
Európa végnapjait éljük. Betörtek a barbárok.
brekker
2022. október 24. 22:15
Mi valódi szkíták, jobban tudjuk, hogyan kell az oroszokhoz hozzáálni. Atyai jószándékkal, hozzájuk is.
brekker
2022. október 24. 22:01
A szkítáknak mi közük van a tengeri szigonyhoz, csak kérdezem? A szkíták örökösei mi magyarok vagyunk, leginkább a nyelvünkben. Ehhez képest folyton jönnek ilyen imposztorok, óvodások által rajzolt címerekkel. Kis idő, és a románok is szkítának hazudják magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!