Már el is vitték a turult a munkácsi várról

2022. október 14. 10:29

A Magyarságkutató Intézet fotóján látható, hogy már nincs a helyén a történelmi turulszobor Munkács várán.

2022. október 14. 10:29
null

Mint arról mi is írtunk, ukrán címerre cserélik a munkácsi várban lévő turulmadarat, a döntés a városi tanács végrehajtó bizottságának csütörtöki ülésén született.

A Magyarságkutató Intézet Facebookon közzétett bejegyzése szerint nem vártak túl sokat a cserével, 2022 október 13-án, magyar idő szerint negyed hatkor már le is került a turulszobor:

Kapcsolódó

Ukrán címerre cserélik a munkácsi várban lévő turulmadarat

A munkácsi képviselőtestület szólította fel a helyi történelmi múzeumot, hogy cseréljék a jelképeket. Bővebben...

Nyitókép: Facebook 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gögl
2022. október 14. 22:32
.
lewdberg
2022. október 14. 19:04
hát ja lehet nem kéne minden pillanatban az oroszok faszát szopni ovinak és petinek, akkor lehetne másképp. ez most a válasz.
airmax
2022. október 14. 14:51
A mocskok azt hiszik nekik mindent lehet mert az idióta usa cia mögöttük van... Tessék a külügynek tárgyalásokat kezdeni az usa illetékeseivbel, hogy áéllítsák le az idiótákat... (helyezzék vissza a történelmi emléket nem az övék az a magyaroké...) Ha az usa ezt nem teszi meg teszünk róla, hogy a ne vesgyünk részt az usa-nak kedves küldetésekben... Pl KFOR vagy valami más NATO dolog... Elég már abból ahogy a mocskos birodalom állandóan a magyarokat, magyaroprszákot ekézi...
Független
2022. október 14. 14:47
Nemzetközi gyámság alá kell helyezni az ukrán kisebbségvédelmi hivatalt. A magyarok védelmére nemzetközi megfigyelőket és békefenntartókat kell kérni az EBESZ-nél és az ENSZ-ben! ui.: Romániában is! (ugyan ezt csinálják csak sokkal alattomosabban és régebb óta!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!