Az oroszok az eddigi leghevesebb és legsúlyosabb harcokra készülnek

2022. október 26. 06:53

Herszon a tét.

2022. október 26. 06:53
null

A Reuters arról ír, hogy az orosz erők a lehető legsúlyosabb harcokra készülnek a stratégiailag kiemelkedően fontos déli, Herszon régióban egy magas rangú ukrán tisztviselő nyilatkozata alapján. Hozzátette:

semmi jele a visszavonulásnak, az oroszok átcsoportosítják az erőiket, a Kreml pedig arra készül, hogy megvédje legnagyobb ellenőrzése alatt álló várost az ukrán ellentámadástól.

Emlékeztettek: az orosz erőket az utóbbi hetekben visszaszorították a régióban, és azt kockáztatják, hogy csapdába esnek a Dnyipro folyó nyugati partján, ahol a tartományi főváros, Herszon nyolc hónapja, a háború kezdetén orosz kézbe került.

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2022. október 26. 10:45
A britek kettőszázötven éve próbálják megsemmisíteni Oroszországot. Ez külpolitikai paradigmájuk egik fontos eleme. Az oka pedig az, hogy az oroszok sikerrel annektálták annak idején a volt Szovjet-Közép-Ázsiának nevezett területet, és szoros gazdasági kapcsolatot is kiépítettek velük. A történelemből ismert, hogy Baku mérhetetlen nyersolaj kincsére is rárepültek, de minden kezdeményezésük sikertelen maradt. Ezért a brit politikai és gazdasági elit mérhetetlenül gyűlöli az orosz államot. Hiába győztek a 19 század ötvenes éveiben a Krimi-háborúban, mégis vesztettek, a Fekete-tenger orosz beltenger lett, a szárazföld pedig szintén az oroszoké. Ezért a brit forrásból származó hírek elé egy ellentétes előjelet kell tenni, minden úgy van, csak ellenkezőleg!
Rocktoberi
2022. október 26. 10:19
Én meg arra készülök, hogy harapok egy kis gyümölcsöt. Ebben a háborúban a megtörtént dolgokról is hazudnak nemhogy arról ami lesz.
foldizs
2022. október 26. 09:13
Majd a büntetőszázadok helyben tartják a kényszersorozottakat.
12335
2022. október 26. 09:04
"egy magas rangú ukrán tisztviselő nyilatkozata alapján" Magas rangú Joli néni szerint, pedig nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!