Az EU berendelte az orosz nagykövetet az ukrajnai annexiók miatt

2022. október 04. 14:25

„Az unió nem ismeri el, és soha nem is fogja elismerni ezt a jogellenes orosz annexiót” – közölte Brüsszel.

2022. október 04. 14:25
null

Az Európai Unió berendelte Oroszország megbízottját, hogy közölje vele, elítéli elfogadhatatlannak tekinti az ukrajnai Donyecki, Luhanszki, Herszoni és Zaporizzsjai területek illegális orosz bekebelezését – közölte az unió diplomáciai szolgálata.

Oroszország pénteken jelentette be az elcsatolásokat, miután az általa megszállt ukrajnai területeken népszavazásokat tartott. A nyugati kormányok és Kijev szerint a referendumok megsértették a nemzetközi jogot és kényszerítő jellegűek voltak.

Az EU képviselői sürgették Moszkvát a Kirill Logvinov követségi ügyvivővel folytatott hétfői megbeszélésen, hogy vonja vissza „törvénytelen cselekedetét” és feltétel nélkül vonja ki minden csapatát Ukrajna teljes területéről.

Az EU nem ismeri el, és soha nem is fogja elismerni ezt a jogellenes orosz annexiót. Ezek az orosz döntések semmisek és semmiféle joghatással nem járhatnak”

– közölte Brüsszel. Korábban a lengyel külügy is bekérette az elcsatolások miatt a varsói orosz követet.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. október 05. 11:41
AZ EU miért gondolja, hogy RENDELGETHETI az orosz nagykövetet? Hm....?
Házam Hazája
2022. október 05. 01:03
https://www.youtube.com/watch?v=HlpObwbgPQs
Dorset Naga
2022. október 04. 20:22
És be is megy? Csodálkoznék.
Akitlosz
2022. október 04. 15:54
Az EU-t elismerte valaki? Hány ország ismeri el az EU-t független államként? Akkor mire fel játssza azt, hogy egy független birodalom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!