Oroszország hivatalosan is elcsatolja Ukrajna négy területét

2022. szeptember 29. 12:44

A moszkvai Vörös téren már fel is állítottak egy színpadot, amelyen óriásplakátok hirdetik, hogy a négy régió Oroszország része.

2022. szeptember 29. 12:44
null

Vlagyimir Putyin orosz államfő pénteken aláírási ceremóniát tart, amelyen hivatalosan is elcsatol négy újabb ukrajnai területet az Ukrajna és a Nyugat által csalásként elítélt, önjelölt népszavazások után. Az úgynevezett szavazásokat Luhanszkban és Donyeckben tartották keleten, valamint Zaporizzsjában és Herszonban délen.

Az orosz elnök nagyszabású beszédet tart majd pénteken a Kremlben.

A moszkvai Vörös téren már felállítottak egy színpadot, amelyen óriásplakátok hirdetik, hogy a négy régió Oroszország része. Nagy visszhangja volt a Krím 2014-es orosz annektálásának, amely szintén egy népszavazást követően történt, és amelyet egy színpadról elmondott elnöki győzelmi beszéddel hirdettek meg.

Az Egyesült Államok közölte, hogy a népszavazások miatt szankciókat fog bevezetni Oroszországgal szemben, az EU-tagállamok pedig az nyolcadik szankcióscsomagot fontolgatják.

„Holnap a Nagy Kreml-palotában, a Szent György-teremben 15 órakor ünnepséget tartanak az új területek Orosz Föderációba való belépéséről szóló megállapodások aláírása alkalmából”mondta Peszkov, hozzátéve: az ünnepségen négy új terület csatlakozik Oroszországhoz.

Nyitókép: Twitter

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. szeptember 29. 18:58
Hát ez nagyon fasza meg örülök meg minden, de mi fizetjük ennek az árát. Annyit legalább tegyetek már meg, kedves Putyin, hogy valóban likvidáljátok a vezetésből ezt a náci rohadékot, és ha lehet, darabjaira robbantjátok Ukrajnát, hogy végre Kárpátalja megmeneküljön tőlük. Ennyit cserébe kérhetünk szerintem azért, amilyen árat fizetünk kényszerből a többi eu-tag, és a ti hülyeségeitek miatt!!!
Messzeszippi
2022. szeptember 29. 17:22
Csatában megszállta, elfoglalta a területeket. Ennek okan már kijelentheti, hogy az övé. Nem ertem az értetlenkedést, a haború területszerzésre irányul többek között. Az egy gesztus az ott élők felé, hogy szavazást irt ki a csatlakozásról, de normál esetben elfoglalja, birtokolja es kész. Ki a francot erdekel, hogy másoknak ez tetszik-e,vagy nem? Meg, hogy elfogadják-e,vagy nem. Semmi közük hozzá.
krampus
2022. szeptember 29. 15:40
megerdemli a sok hulye hahol. ok is elcsatoltak tolunk Karpataljat. Remelem sokszorosan kapja vissza. De ha nagyon pontositok, akkor a SZU kapta es nem Ukrajna. Semilyen alapon nevezte ki magat e terulet jogutodjanak ez a romhalmaz Fosrajna.
critical man
2022. szeptember 29. 15:11
A komplett Ukrajnát kellett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!