Itt a diagnózis: elszakadt Gulácsi Péter keresztszalagja

2022. október 06. 10:21

Hosszú kihagyás vár a válogatott hálóőrre.

2022. október 06. 10:21
null

Mint arról beszámoltunk, a  magyar labdarúgó-válogatott játékosa, Gulácsi Péter térdsérülést szenvedett az RB Leipzig–Celtic Bajnokok Ligája mérkőzés elején, emiatt mindössze 13 percnyi játék után hordágyon vitték le a pályáról. Azóta megérkeztek az első orvosi diagnózisok, amelyek szerint súlyos a kapus sérülése.

Az RB Leipzig hivatalos honlapja a késő esti órákban jelentette be, hogy

az orvosi vizsgálatok szerint elszakadt Gulácsi elülső keresztszalagja a jobb térdében.

Mindez azt jelenti, hogy féléves, akár 8-10 hónapos kihagyás is várhat a 32 éves kapusra. A szűkszavú közlemény azzal zárul, a napokban további tesztek és vizsgálatok várnak a magyar játékosra, ezek eredményeitől is függ, hogy hol és mikor műtik majd meg a sérült lábát.

A lefújás után a szintén Lipcsében légióskodó Szoboszlai Dominik – aki gólpasszt jegyzett a mérkőzésen – Gulácsi Péter szerelését magasba tartva ünnepelte a győzelmet.

 

Fotó: JAN WOITAS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 07. 12:22
Ebből még simán vissza lehet térni, egy ACL szakadás egy gyarkan előforduló, kellemetlen és nem túl gyorsan gyógyuló sérülés, de semmiképpen sem végzetes. Bízhatunk benne, hogy igen jó specialisták fogják kezelni és hagynak elég időt a rehabra. Lipcsében abban kell bízni, hogy a csapat bízik a felépülésében és a cserekapus sem annyira jó, hogy tartósan kiszorítsa, de nem is annyira rossz, hogy télen másikat igazoljanak.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. október 07. 07:14
Chiesa, a Juventus és az Olasz válogatott sztárja szintén ilyen sérülést szenvedett. 9 hónap után most kezdett edzeni. Gulától 8 évvel fiatalabb, ami sokat jelent a gyógyulást illetően szerintem. Sajnos hosszú ideig nem fog szerepelni és sanszos, hogy egyáltalán rendben lesz e valaha. Egy rugaszkodó láb, aminek fel kell emelni, lökni a testet a labdához, ha nem stabil, annak a kapus karriernek sajnos lehet, hogy vége. Borzasztóan sajnálom és mielőbbi 100%-os gyógyulást kívánok Péternek! Isten segítse meg!
LancelotDuLac
2022. október 06. 15:30
Minek focizik, ha nem bírja a kiképzést?
GyurkaPista
2022. október 06. 15:00
Szép gesztus Dominiktől!!! A végén még Ő lesz a válogatott csapatkapitány - Szalai Ádámot követően - ha ekkora szíve lesz, ekkora csapatszellemmel párosulva!!! Gulának jobbulást, teljes felépülést!!! A 32 év manapság fociban még nem öreg, kapusként meg jó középkor szerintem, de Ibra 41, Ronaldo 37, Messi 35, és ők még mezőnyben pörögnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!