Amerika bekeményít az iráni drónok és rakéták ukrajnai bevetése miatt

2022. október 19. 06:54

Az amerikai külügyminisztérium szerint Moszkva és Teherán elmélyülő szövetségére a világnak alapvető fenyegetésként kell tekintenie.

2022. október 19. 06:54
null

Az Egyesült Államok „agresszív, gyakorlati” lépésekkel fogja megnehezíteni az iráni drónok és rakéták eladását Oroszországnak – közölte kedden Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője.

Patel szerint Washingtonnak több eszköze is van arra, hogy elszámoltassa Moszkvát és Teheránt.

Az illetékes napi sajtótájékoztatóján nem említett részleteket, de felidézte, hogy Washington már bevezetett szankciókat és exportkorlátozásokat.

„Alapvető fenyegetés”

Patel egyben hangsúlyozta, hogy Oroszország és Irán elmélyülő szövetségére a világnak alapvető fenyegetésként kell tekintenie. Az amerikai tisztségviselő közlését megelőzően két magas rangú iráni tisztségviselő és két diplomata arról nyilatkozott, hogy

Irán szárazföldi célok leküzdésére alkalmas rakéták és további drónok leszállítását ígérte meg Oroszországnak.

Ukrajna nemrég jelentette, hogy Oroszország iráni gyártmányú, Sahíd-136 típusú iráni önmegsemmisítő drónokat vet be támadásai során.

Kapcsolódó:

Irán további rakétákat és drónokat ígért Oroszországnak

„A válság diplomáciai rendezését akarjuk” – fogalmazott egy iráni diplomata. Bővebben...

(MTI)

Nyitókép: Sahíd-136 típusú iráni önmegsemmisítő drón (Wikipedia)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2022. október 20. 11:58
számold ki az adósságodat először Amerika! fizesd vissza a hitelezőidnek, aztán ami marad, abból hősködhetsz. Még szaros segg törlésére elegendő WC papirt sem tudsz azon venni.
APA152
2022. október 19. 18:16
" Patel szerint Washingtonnak több eszköze is van arra, hogy elszámoltassa Moszkvát és Teheránt." Csak kint " felejtette" Afganisztánban,mert olyan gyorsan kellett távozniuk onnan. De majd vissza mennek érte,és Afganisztán szívesen vissza is adja nekik.
Vakfolt
2022. október 19. 14:23
Az afganisztáni csúfos amóca pofáraesésnek ez egyenes folyománya, már nem ők fingják a passzát szelet, csak még nem értik, hogy már annyira nem félelmetesek.
Burdisgarage
2022. október 19. 12:04
Bekeményít? Hogy? Bevesz egy viagrát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!