Gazprom-vezér: Nincs garancia arra, hogy Európa túléli a telet

2022. október 12. 17:39

Alekszej Miller kijelentette, hogy az Északi Áramlat helyreállítása egy évnél is tovább fog tartani.

2022. október 12. 17:39
null

A Gazprom vezetője ma Moszkvában kijelentette, hogy egy évnél is tovább fog tartani az Északi Áramlat helyreállítása, továbbá közölte:

az európai földalatti tárolókban lévő gáz mennyisége alapján az öreg kontinens nem vészeli át a telet

– számolt be a The Guardian.

Alekszej Miller, az orosz állami irányítású Gazprom gázipari vállalat vezetője közölte, hogy a németországi földalatti tárolókban lévő gáz csak 2-2,5 hónapra elegendő.. Miller a moszkvai orosz energia hét konferencián felszólalva figyelmeztette az öreg kontinenst az orosz gázról való lemondás következményeire, mivel nincs garancia arra, hogy Európa a jelenlegi gáztárolási kapacitása alapján túléli a telet.

A cégvezér azt is kijelentette, hogy az Északi Áramlat helyreállítása egy évnél is tovább fog tartani, ami a Siemenstől is függ, mivel Oroszország még mindig nem fér hozzá a területhez.

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mócsing
2022. október 13. 19:06
Mit is mondhatna mást, fél, hogy kiesik az ablakon :) :) :)
tulelo
2022. október 12. 20:31
Ma putyin azt mondta, hogy ők készen állnak a gázszállítás újraindítására az Északi Áramlat II. épen maradt vezetékén. Már kellene a pénz...
koronaszepe
2022. október 12. 20:23
Kicsit több, mint arra, hogy te túléled. Az ilyenek szokták hátba lőni magukat mostanában felétek...
ahaPersze
2022. október 12. 20:10
Hogy is kell elképzelni ezt a nem éli túl dolgot? Minden európai spontán meghal? Norvégiában is például, ami gázt exportál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!