Peszkov: A négy annektált ukrán régió Oroszország teljes védelme alatt áll

2022. október 18. 13:34

„Biztonságukról ugyanolyan szinten gondoskodunk, mint Oroszország többi területéről” – szögezte le a Kreml szóvivője.

2022. október 18. 13:34
null

A négy annektált ukrán régió Oroszország teljes védelme alatt áll – jelentette ki kedden a Kreml szóvivője.

Peszkov arra az újságírói kérdésre válaszolt így, hogy a régiók Moszkva nukleáris ernyője alatt állnak-e. Kijelentette: „Ezek a területek az Oroszországi Föderáció elidegeníthetetlen részei, és védelem alatt állnak. Biztonságukról ugyanolyan szinten gondoskodunk, mint Oroszország többi területéről”.

Peszkov szerint az Északi Áramlat gázvezetékeit megrongáló robbanások ügyében indított nemzetközi vizsgálatot azzal a szándékkal hozták létre, hogy Oroszországot tegyék felelőssé. Peszkov ezzel összefüggésben kijelentette: az „elemi logika” azt diktálja, hogy a vezetékek megrongálása Oroszország érdekeit sérti. Hozzátette: a vizsgálatot „titokban” és Moszkva részvétele nélkül folytatják le.    

Egy másik kérdésre

tagadta, hogy az orosz erők iráni drónokat használtak volna Ukrajna megtámadására.

Ukrajna azzal vádolta Oroszországot, hogy iráni Shahíd-136 típusú gyilkos drónokat használtak a Kijev elleni támadásokban, amelyek becsapódáskor felrobbannak. Több, a közösségi médiában nyilvánosságra hozott felvételen is látható volt, hogy az iráni típushoz hasonló deltaszárnyú drónokat használtak az ukrán főváros elleni hétfői támadásban.    

(MTI)

Nyitóképen Dimitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő. Fotó: SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. október 18. 19:55
"Peszkov: A négy annektált ukrán régió Oroszország teljes védelme alatt áll" Az a teljes védelem nagyon is szellős, lyukacsos.
bagira
2022. október 18. 18:53
Újabb drónrajok Ukrajna fellett, fogolycsere és náci jelképek az ukrán egyenruhákon. Brüsszel újabb 500 milliós pénzügyi segélyt szavazott meg Ukrajnának, amelyen fegyvereket szerezhet be. Ezen felül létrehoznak egy uniós kiképzőrendszert ukrán katonáknak. Magyarország bejelentette, hogy ebben nem fog részt venni és anyagilag sem támogatja a projektet. Luxemburgban ismét Szijártó Péter volt az egyetlen politikus, aki a békéről beszélt. Nagy-Britannia mellett Franciaország is ki, illetve tovább képez majd ukrán katonákat az általa szállított járművekre és fegyverrendszerekre. Orosz drónok egész raja lepte el ismét Ukrajna egét és több katonai, illetve stratégiailag fontos célpontot iktattak ki az ország egész területén. Most már egész Ukrajnában napjában többször kell légiriadót elrendelni. Összesen 110 orosz tért haza Ukrajnából a Kijevvel folytatott nagyszabású fogolycsere keretében – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. A csoportba 72 civil tengerész tartozott, akiket 2022 februárja óta tartottak fogva Ukrajnában. Az orosz fél 108 nőt is lengedett el, akik az Azovstalban szolgáltak tiszti rangban. Az ukrán katonák egyenruhájának karjelzésén továbbra is náci szimbólumok láthatóak, mint a farkashorog. https://www.youtube.com/watch?v=J3qnvP7iRG4
bagira
2022. október 18. 18:41
Nyugat által támogatott ukrán nácikat lőjétek. Nem szabad hogy eus tagok lehessenek hogy Európában Brüsszelben politikai szerephez jussanak . Európai földrészre veszélyesek összefognak a kommunistákkal világégést provokálnak. Zelenszkij: Az ukrán erőművek 30 százaléka sérült meg. Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kedden közölte, hogy az ország erőműveinek 30 százaléka rongálódott meg október 10-e óta. Mint ismert az Orosz Föderáció Fegyveres erői október 10-e óta intéznek precíziós csapásokat jelentős ukrán infrastrukturális létesítmények ellen. A Zelenszkij által bejelentett károkozás mértékének következtében, az energiaszektorban jelentős leállások és ellátási zavarok keletkeztek. Putyin a Biztonsági Tanács múlt heti rendkívüli ülésén kijelentette, hogy nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel mértek hatalmas csapást Ukrajna energetikai, katonai vezetési és kommunikációs létesítményeire. Arra is figyelmeztette Kijevet, hogy minden további Oroszország elleni terrortámadásra kemény választ fognak adni. NIF
bagira
2022. október 18. 18:35
Oroszok az ukrán energia szektort megsemmisítik Zelenszkijt megbuktatják , náci ukránok ellen minél sűrűbb támadást . Újabb csapásokat mérnek Ukrajnában az Orosz Fegyveres Erők a katonai vezetési és energiarendszerekre. https://internetfigyelo.com/ujabb-csapasokat-mernek-ukrajnaban-az-orosz-fegyveres-erok-a-katonai-vezetesi-es-energiarendszerekre/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!