Peszkov: Az amerikaiak a jelenlegi energiaválság nyertesei, Európára pedig nehéz évek várnak

2022. október 09. 15:50

„Az amerikaiak most dörzsölik a kezüket, mert hatalmas összegeket keresnek” – fogalmazott a Kreml szóvivője.

2022. október 09. 15:50
null

Az amerikaiak a jelenlegi energiaválság nyertesei, Európára pedig nehéz évek várnak – ezt jósolja Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivővő a HVG beszámolója alapján.

Az amerikaiak most dörzsölik a kezüket, mert hatalmas összegeket keresnek, mivel háromszor-négyszer annyiért adják el a gázt külföldre, mint amennyiért mi tudnánk szállítani – mondta Vlagyimir Putyin orosz államfő szóvivője a Rosszija 1 tévéállomásnak adott nyilatkozatában.

A szóvivő szerint ez európaiak olyan összegeket fizetnek az energiáért, ami miatt a kontinens gazdasága elveszti versenyképességét.

„Megáll a termelés, eljön a deindusztrializáció ideje. És ennek legalább 10-20 éven keresztül nagyon siralmas következményei lesznek” – jósolta Peszkov. A szóvivő azt is hangsúlyozta, szerinte az USA a szándékosan manipulálja a nemzetközi energiapiacot, s ha nem lenne az olajtermelőket tömörítő OPEC+ csoport – amelynek Oroszország is a tagja – akkor még súlyosabb lenne a világot sújtó gazdasági válság.

Azt nem magyarázta meg miért lenne súlyosabb a helyzet: az USA éppen az árak csökkentését kívánta elérni azzal, hogy felkérte az OPEC+ államait a kitermelés növelésére.  Az olajtermelők azonban nemet mondtak, így ismét növekedni kezdett a nemzetközi olajár.

Nyitókép: AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2022. október 09. 20:45
A kínaiak is a jelenlegi energiaválság nyertesei, sőt, a legnagyobb nyertesei. Ismerjük az orosz narratívát, köszönjük, nem kérjük. Az energiaárak nem a szankciók miatt szabadultak el, Magyarországon benzinárstop nem február óta van. Az energiaárakat szándékoltan manipuláltátok már 2021 kora őszétől, készülvén Ukrajna totális megszállására. Ezt megszívtátok, nem jött be, mert a nyugat, és benne mi, magyarok - ahogy azt a köztársasági elnökünk világossá tette; Elítéljük a putyini agressziót, egy szuverén állam fegyveres megtámadását. Örökre nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésekre. Kiállunk Ukrajna területi integritása és politikai szuverenitása mellett.
matykox
2022. október 09. 20:13
Ajrópára nem nehéz évek, hanem a vazallus-sors nyilvánvaló nyomora vár. 1945 után most lesz nyilvánvaló, ami eddig jól-rosszul burkolt volt. Ugyi, a nyugati vazallusok igyekeznek majd ebből jobban kijönni: a segghez közelebb lévén mélyebbre akarnak majd nyalni. Ezen elgondolkodhat mindenki - mi az út, mi a jobb megoldás ....
foldizs
2022. október 09. 19:30
Peszkov inkább a fiát küldené be önkéntesnek...
formaegy
2022. október 09. 19:08
Ez pontosan így van! A mocskos gyilkos USA a nyertese ennek az egész aljasságnak, ami ellen lehetett volna már lépni a büdös gyilkos Biden nyilatkozata után, de a gyilkos EU nácik, és a gyilkos EB rühes kutyái képesek voltak ezt a dögkeselyű gyilkos USA-t támogatni!!!!!!!!!!! Nagyon remélem hogy ezek a büdös Európagyilkosok megfizetnek mindazért amit Európa ellen, az európai emberek ellen elkövettek! Európagyilkos rohadt férgek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!