Putyin ingyen adná a műtrágyát, ha Európa felfüggesztené a szankciókat

2022. szeptember 16. 12:04

Az orosz elnök szerint az Európai Unió „önző módon” jár el, amikor csak a saját tagjai számára oldja fel a szankciókat.

2022. szeptember 16. 12:04
null

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy kész ingyenesen műtrágyát szállítani a fejlődő világnak, ha Európa hajlandó enyhíteni az orosz exportra vonatkozó szankciókat − írja a Sky News.

Putyin szerint Európa csak „részben” szüntette meg a szankciókat, amelyek Moszkva szerint akadályozzák, hogy műtrágyát adjon el és küldjön a világ minden tájára. Az orosz elnök elmondta, hogy Oroszország üdvözli az Európai Unió azon döntését, hogy enyhíti az orosz exportra vonatkozó egyes logisztikai szankciókat, de azzal vádolta a blokkot, hogy „önző módon” jár el, amikor csak a saját tagjai számára oldja fel a szankciókat.

− fogalmazott az orosz elnök. 

Az orosz műtrágyák világpiacra jutásának lehetővé tétele része volt annak a mérföldkőnek számító fekete-tengeri gabonamegállapodásnak, amelyet júliusban kötöttek Ukrajnával, Törökországgal és az ENSZ-szel. Ennek értelmében Oroszország feloldotta Ukrajna déli kikötőinek katonai blokádját, és lehetővé tette Kijev számára a gabonaexport megkezdését.

Nyitókép: Sergei BOBYLYOV / TASS Host Photo Agency / AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandrarabo
2022. szeptember 16. 15:29
Ez már nekem kínos
Ferer
2022. szeptember 16. 14:25
Kell a halálnak az ingyen mutragyad
Trombitás Keresztély
2022. szeptember 16. 13:54
Mint tudjuk "a szankciók semmit sem érnek"! Vagy kezd puhulni a pöcs a botoxtól? 🤣🤣🤣
jánosbácsi
2022. szeptember 16. 13:53
Mégiscsak fájnak azok a fránya szankciók. Nem véletlenül harcol ellene Orbán Viktor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!