Ukrán külügy: nem a háború gyengítette meg az Uniót, hanem a magyar kormány

2022. szeptember 05. 08:58

„A történelem mindent a helyére tesz. Tankönyvekbe írják majd azoknak a nevét, akik a jó és a rossz oldalán álltak” – mondta Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

2022. szeptember 05. 08:58
null

Az ukrán külügyminisztérium szóvivője reagált Szijjártó Péter pénteki kijelentésére, miszerint az orosz-ukrán-háború meggyengítette Európát és az Uniót. Az ukrán külügy szerint Budapest az, ami folyamatos ellenállásával megbontja az EU egységét. Szijjártó szerint őszintén ki kell mondani az igazságot: az EU vezetői nem tudták elérni, hogy ne az uniós lakosság fizessen rá az orosz háborúra.

Az ukrán külügyi tárca erre azt felelte, hogy az ukránok saját életükkel fizetnek, hogy Európa többi részén ne legyen háború.

Sőt, a szóvivő szerint a magyar kormány azt hangoztatja, hogy a háborún kívül akar maradni, de eközben állandóan azt sugallja, hogy mennyire aggódik a 150 ezer kárpátaljai magyarért – írja az orosz Interfax hírügynökség.

„A történelem mindent a helyére tesz. Tankönyvekbe írják majd azoknak a nevét, akik a jó és a rossz oldalán álltak” – mondta Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

Nyitókép: MTI/EPA/Focke Strangmann

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jedi
2022. szeptember 08. 13:45
Aljas mocskos népség vagytok ti ukránok.. más pénzével technikájával arcoskodtok.. önállóan semik nem vagytok.. pióca nép nem kár értetek..
Soma1977
2022. szeptember 06. 06:34
A történelem mindent a helyére fog tenni így van!Kék-sárga zászlóval fogjuk törölni a picsánkat és az ukri qrvák fogják fényesre nyalni!
Robert69
2022. szeptember 05. 22:37
Aha, Melyik ország kap euró milliárdokat úgy hogy még nem is EU tag. Melyik országban tilos az őshonos anyanyelvek használata? Melyik országban tiltották be az ellenzéki pártokat? Melyik országban korlátlan a kormány média befolyása? Melyik ország érdekében hoz az Eu szankciókat egy másik ellen ami jobban fáj neki mint aki ellen hozták? Melyik ország vezetőjét dícséri a teljes nyugati média, aki azon keresztül, ezt felhasználva érzelmileg zsarolja a nyugati államokat? Melyik ország vezetője szerepel feleségével divatlapok címoldalán miközben országa darabokra hullik? Az amelyik el fogja elpusztítani az EU-t. Az biztosan nem Magyarország.
Innogreen23
2022. szeptember 05. 21:44
Az ukránok azért halnak meg hogy európában ne legyen háború? Aha!?!? Asszem tényleg eljött az ideje, hogy az oroszok kitöröljék őket a világból. Végleg. Gyorsan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!