Olena Zelenszka: A britek a pennyjeiket számolják, mi a halottjainkat

2022. szeptember 03. 17:34

Az ukrán first lady Kijevben adott interjút a BBC-nek. Elmondta: ha Ukrajna több támogatásban részesülne, akkor a válság hamarabb véget érne.

2022. szeptember 03. 17:34
null

A first lady, – aki 2003  Volodimir Zelenszkij felesége – Kijevben adott interjút a BBC-nek. Olena Zelenszka  elmondta, hogy

A szeptember 4-én, vasárnap adásba kerülő, széles körű interjúban Zelenszkának azt a kérdést tették fel, hogy mit üzen a briteknek, akiknek részben Oroszország ukrajnai inváziója és az ennek a globális gáz- és olajárakra gyakorolt hatása miatt megugró energiaszámlákkal kell szembenézniük – írja a BBC.

"Tehát amikor Önök elkezdik számolni a bankszámlájukon vagy a zsebükben lévő filléreket, mi is ugyanezt tesszük, csak mi az áldozatainkat számoljuk" – mondta.

Zelenska asszony megjegyzései Boris Johnson miniszterelnök múlt havi kijevi látogatása során tett felvetését követik, miszerint a háztartásoknak Európa-szerte el kell viselniük a megélhetési válságot és „ki kell tartaniuk” Ukrajnáért, hogy ellensúlyozzák Oroszország agresszióját.

Az Egyesült Királyságban az előrejelzések szerint az inflációs ráta idén 42 éves csúcsra, 13,3%-ra emelkedik, miközben a gazdaság várhatóan több mint egy évig zsugorodik.

Nyitókép: Greg Nash / POOL / AFP

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. szeptember 05. 07:18
Kicsit unom már ezt a morális falhoz-állítást. Kicsit unom már az áldozati pózban fetrengést. Ezt az egész szart ők hozták a fejükre, ők meg a nyugati barátaik, akik szarba se vették a szomszéd medve figyelmeztetéseit. Mostmár csak azt várom, hogy miért Magyarország robbantotta ki ezt a háborút és miért nekünk kell majd az ukrán területi veszteségeket kompenzálni. Ja és 56-ban is az ő katonáik jöttek ide eltaposni a forradalmat.
Mireisz Csilla
2022. szeptember 04. 09:32
14.000!!!!! Orosz nemzetiségű embert mészároltak le!!!!! Igy tört ki 2014-ben a krími háború!!!!! NEM SZABAD ELFELEJTENI!!!!! A 14.000 ártatlan orosz halálát a Zenebohóc jelenlegi ukrán elnök, ÜDVÖZLETTEL ES KITÖRŐ ÖRÖMMEL FOGADTA!!!! Azt mondta anno, minél többet ölünk meg, annál kevesebbet kell később!!! A magyar nemzetiség eltörlése Kárpátalján pedig szintén céljai között szerepelt/szerepel! Jelenleg pedig képzetlen, fiatal, szinte gyerekeket küld meghalni!!!!! Az ukrán dezertőöket pedig saját maguk kivégzik!!!!! Fegyvereket eladják a feketepiacon!!!!! És még letne sorolni miket művel ez a szarházi Zenebohóc az idióta feleségével együtt!!!!! Ezt a tehetségtelen, rabló, gyilkos, aki a saját fiataljait halni küldi értelmetlenül egy bunkerból!!!!!! Én nem fogok a Zenebohóc miatt megfagyni!!!! Hogy ő meg több pénzt lopjon el, és még több gyereket hagyjon/küldjön meghalni!!!!! Ennek a hülye picsának mennyit ér egy élet????? Miért nem mondanak le, és mennek el a francba?
Sany Xepi
2022. szeptember 04. 08:34
Szerintem nekik egy pennyt sem értek, nem angol érdek, hogy érjetek nekik valamit.
balbako_
2022. szeptember 04. 08:31
Ha ti a halottaitokat számolnátok és nem a dollárotokat, amit a szerencsétlenekért kaptok zsebbe, akkor már régen vége lenne a háborúnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!