Moldova fokozza a védelmet az orosz csapatok miatt

2022. szeptember 29. 07:31

„Moldova semleges ország, de Oroszország nem tartja tiszteletben a semlegességünket, és a hadseregét Moldova területén állomásoztatja” – mondta a moldáv elnök.

2022. szeptember 29. 07:31
null

– mondta szerdán Maia Sandu Nyugat-barát elnök.

Az Ukrajnával és Romániával határos Moldova idén kérvényezte uniós tagságát, és határozottan elítélte Oroszország ukrajnai invázióját. A Dnyeszteren túli szakadár régióban orosz csapatok és békefenntartók állomásoznak, miközben Moldova nagymértékben függ az orosz energiától – írja a Sky News.

– mondta Maia Sandu.

Nyitókép: Sergei GAPON / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 29. 14:04
Moldova nem tartja tiszteletben Transznyisztria függetlenségét, ezért van szükség ott békefenntartó orosz csapatokra. Nélkülük Moldova megtámadná a szomszédját. Meglehet, hogy így is, ugyanis létezik NATO haditerv Transznyisztria elleni támadásra. Transznyisztria nem román terület, nem is ukrán, így mivel "a nemzetközi közösség" nem ismeri el, egyetlen lehetősége az Oroszországhoz tartozás.
Jajdejónekünk
2022. szeptember 29. 11:23
Moldova mivel tudja magát megvédeni? A katonai ereje Zimbabwe és Lettország szintű. (https://www.globalfirepower.com/countries-listing.php)
Gèbi
2022. szeptember 29. 08:49
Na megszólalt ez a hülye Soros csicska is és mindjárt baromságokat kezdett el hadoválni. Tartsátok tiszteletben az orosz kisebbség jogait és akkor nem kell orosz katonáknak állomásoznia az ország keleti felében már vagy 30 éve.
Dr. Greta Grünberg
2022. szeptember 29. 08:20
Ha lenne végre a románoknak is atomjuk, könnyebben megvédhetnék őket, sőt, hosszú távon csatlakozhatnak is az európai népek közösségéhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!