Minden jel szerint hazudnak az oroszok az ukrajnai biolaborokról

2022. szeptember 20. 13:21

Amerikai beismerésről beszélnek az oroszok, de dokumentumok tanúsága szerint Genfben szó sem volt arról, hogy az USA emberkísérleteket hajtott volna végre pszichiátriai betegeken és szegényeken. Úgy tűnik, az oroszok még csak kérdéseket se tettek fel ebben az ügyben az amerikaiaknak.

2022. szeptember 20. 13:21
null
Kohán Mátyás

Friss hírek szerint Igor Kirillov altábornagy, az orosz sugár-, vegyi- és biológiai védelmi erők parancsnoka Moszkvában sajtótájékoztatón jelentette be: az Egyesült Államok az ENSZ biológiai és toxinfegyverek betiltásáról szóló egyezmény szeptemberi formális egyeztető találkozóján – szerinte – beismerte, hogy Ukrajnában fertőző kórokozók és mérgező anyagok felhasználásával emberkísérleteket hajtott végre ukrán mentális betegeken, szegényeken és katonákon.

Az ENSZ minden találkozóhoz kapcsolódó dokumentumot nyilvánossá tesz honlapján. Így történt ez a szóban forgó,

nem mellékesen Oroszország kérésére egybehívott,

augusztus 26-án, illetve szeptember 5-9. között zajló formális egyeztető találkozó esetében is, így az orosz állítások könnyen ellenőrizhetők.

A találkozóhoz kapcsolódó 76 dokumentum között megtalálható Oroszország összes olyan kérdése, amelyet hivatalosan feltett az Egyesült Államoknak és Ukrajnának, valamint az Egyesült Államok és Ukrajna összes válasza, köztük az ukrajnai járványvédelmi kutatásokat koordináló szakemberek előadásai és nyilatkozatai, valamint azok a levélváltások is, amelyek Oroszország washingtoni nagykövetsége és az amerikai védelmi minisztérium között zajlott.

Ez volt az a levélváltás, melynek alapján Oroszország az ENSZ-nél a találkozó összehívását kezdeményezte.

Kirillov altábornagy már júniusban megfogalmazta azt a vádat, hogy a Harkivi területen, Szorokovka településen működő laboratóriumban különböző elmegyógyintézetek páciensein tesztelte különböző neuromodulátorai hatékonyságát.

Lapunk most áttekintette az elérhető dokumentumokat.

A találkozó mind a 76 dokumentumának átvizsgálását követően egyértelműen kijelenthető, hogy Oroszországnak az Egyesült Államokhoz, illetve Ukrajnához intézett kérdései között egyáltalán nem szerepelt sem emberkísérletekkel, sem pszichiátriai betegekkel, sem egyáltalán a Szorokovka településen működő állítólagos laboratóriummal kapcsolatos kérdés.

Az Egyesült Államok tehát nem csak hogy nem ismerte be, hogy ilyen – vagy bármilyen – emberkísérletet folytatott volna,

de még csak erre vonatkozó vádat, kérdést, megkeresést sem kapott az Orosz Föderáció bármely kormányzati szerve részéről

sem a formális egyeztető találkozón, sem az azt megelőző levélváltás során.

Kirillov altábornagy állításai tehát a találkozóról fellelhető minden hivatalos orosz, amerikai és ukrán közlés egybehangzó tanúsága szerint nem felelnek meg a valóságnak.

Nyitókép: a mariupoli Azovsztal látképe (STRINGER / AFP)

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2022. szeptember 20. 20:55
Moszkva: az USA beismerte, hogy biológiai kísérleteket végeztek alacsony jövedelmű ukránokon. https://www.vg.hu/kozelet/2022/09/moszkva-az-usa-beismerte-hogy-biologiai-kiserleteket-vegeztek-alacsony-jovedelmu-ukranokon NAHÁT... MICSODA FURCSASÁG.
Salamander
2022. szeptember 20. 20:52
"Minden jel szerint hazudnak az oroszok"... Persze... miért is mondana igazat egy "másodrendűnek" titulált oligarchátus, egy fasiszta autokrácia Igaz?
nekoashi
2022. szeptember 20. 17:27
Ja, és még szerencse, hogy '56-ban nem rendeztek népszavazást a szovjetunióhoz való csatlakozásról, mert 102% megszavazta volna....
nekoashi
2022. szeptember 20. 17:24
Úr isten! Egy orosz tábornok, aki hazudott! Micsoda skandallum! El sem hiszem!!!!! Azt is milyen jól megmondták, higy legalább 40 HIMARS rendszert már elpusztítottak! Hogy az ukránok 12-őt kaptak........ Hmmmm......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!