Szüleik akarata ellenére válthatnának nemet a kaliforniai fiatalok egy javaslat szerint

2022. szeptember 29. 19:00

Gendertámadás készül a szülői jogok ellen.

2022. szeptember 29. 19:00
null

Kalifornia a szüleik akarata ellenére nemet váltani készülő amerikai kamaszok paradicsomává kíván válni – számolt be az Országút.

Hozzáttték, jogi szakértők és szülői jogvédő szervezetek komoly aggodalmuknak adtak hangot  a törvényjavaslat miatt, amely lehetővé tenné, hogy 

a helyi bíróságok megvonják a szülő vagy a törvényes gyám felügyeleti jogát

– még a nem Kaliforniában élőkét is – , abból a célból, hogy a gyermek a szülők akarata ellenére „nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi ellátáshoz” juthasson, beleértve a nemi érést blokkoló hormonkezelést és a műtéti eljárásokat is.

Tehetetlenné válnának a szülők

Az állami törvényhozása által már elfogadott és Gavin Newsom kormányzó aláírására váró törvényjavaslat „ideiglenes sürgősségi joghatóságot” biztosítana, valamint megtiltaná a kaliforniai bíróságoknak, hogy nemváltó műtétek esetében a szülőknek hozzáférést engedjenek gyermekük egészségügyi adataihoz. Így a szülők tehetetlenek lennének a beavatkozásokkal szemben – ismertették.

A portál idézte Matt Sharpot, a Szabadságvédő Szövetség vezető jogtanácsosát is, aki szerint

az intézkedés nemcsak a szülők alkotmányos jogait sértené, hanem éles szembefordulást jelentene a hasonló ügyek korábbi bírósági kezelésével is.

Hiszen eddig egyértelmű volt, hogy gyermekfelügyeleti ügyekben a szülő és a gyermek lakóhelye szerint illetékes bíróságnak kell döntést hoznia – tették hozzá.

Az intézkedés tehát nemcsak a szülői jogokat vonná el, hanem illetéktelenül beavatkozna a más államok bíróságai által hozott felügyeleti határozatokba is – húzta alá az Országút.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

 

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. szeptember 30. 11:15
Olyan törvényt alkossanak , hogy kiskorú 18 év alatt ne dönthessen az lmbtq átoperálás ügyben. Legelőször a teste fejlődés folyamatában átalakulóban van felnőtté válás korszaka . 18 év felett nagy korú saját elhatározásából cselekedjen. Akár kiskorú akár felnőttként átoperálás eredménye emberi ronccsá válik. Természet törvényével lehet szembe menni egy életen át szenved tőle .
Senki Alfonz
2022. szeptember 30. 11:15
Nem írtál egyensúlyról, harmóniáról, a gyerek közreműködéséről. De hagyjuk, mert utólag magyarázgatsz dolgokat!
kodi
2022. szeptember 30. 10:31
Egy gyermek nem kicsinyített felnőtt, ha lovacskásat szeret játszani, majd lóvvá operálják? Bár kiskorában normál esetben még van mesetudata. Kiskamaszkorban viszont megkezdődik a leválás, ami nem probléma mentes, gyakran tele van lázadással is. Ha a kiskorú, éppen hogy csak kamaszodó gyermek csupán csak a divatot követve, vagy a szülők elleni lázadás következményeként nemet akar váltani, tönkretehető? És kifizeti a révészt? Ki kárpotólja a szülőket a tönkretett gyermekért? Ki kárpotólja a fiatalt a tönkretett életéért? Úgy látom nagyon megakarják valósítani Aldous H szépúj világ cimű regényét. Remélem nem sikerül.
Autofocus
2022. szeptember 30. 08:10
"Rohanunk a forradalomba."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!