Meglepetéslátogatást tett Izjumban Zelenszkij

2022. szeptember 14. 14:52

„A hősök itt vannak, az ellenség elmenekült” – fogalmazott látogatása során az ukrán elnök.

2022. szeptember 14. 14:52
null

Volodimir Zelenszkij meglepetéslátogatást tett az ukrán elnök által nemrégiben visszafoglalt Izjumba.

A harkivi régió többi visszafoglalt részéhez hasonlóan az ukrán hatóságoknak most is számba kell venniük a károkat, és meg kell érteniük, „milyen borzalmak történtek”, amikor az orosz csapatok uralták a közel 46 ezer lelket számláló várost – írta a Guardian.

– idézte az Associated Press az ukrán elnököt, aki hozzátette, hogy „ugyanazokat a képeket láttuk Bucsáról, az első lefoglalt területről, tehát ugyanazok a lerombolt épületek, a meggyilkolt emberek” – fogalmazott Zelenszkij.

Az ukrán vezető ezt követően felidézte, hogy „amikor az ukrán csapatok visszafoglalták Bucsát, rengeteg háborús bűnt fedeztek fel, tömegsírokat és civilek holttesteit, amelyek közül sok kínzás nyomait viselte” – idézte a Guardian.

„A hősök itt vannak, az ellenség elmenekült”

Zelenszkij ukrán elnök „hősöknek” nevezte az ukrán katonákat, miután az elmúlt napokban sikeresen foglaltak vissza területeket az oroszoktól.

„Korábban, amikor felnéztünk, mindig a kék eget, a napot kerestük. Ma pedig mi és különösen az ideiglenesen megszállt területeken élő emberek ha felnézünk, csak egy dolgot keresünk – államunk zászlaját.

– idézte az ukrán elnököt a portál.

Nyitókép: STR / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2022. szeptember 14. 18:06
"Volodimir Zelenszkij meglepetéslátogatást tett az ukrán elnök által nemrégiben visszafoglalt Izjumba." Mi van? Az ukrán elnök foglalta vissza? Személyesen? Bár nem csodálkozom, a tökre kiürített várost visszafoglalta. Nem csak zongorázni tud.
Lajoss
2022. szeptember 14. 16:39
Vesszenek az orosz agresszorok!
PUSZTÍTÓ.
2022. szeptember 14. 16:20
PUTLER IS KINÉZHETNE A BANDÁJÁVAL HERSZONBA SZEMÉLYESEN.
krampus
2022. szeptember 14. 16:11
kurva nagy ez a foto! nezik amint Kijev felett megjelenik a gomba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!