Lengyel külügyminiszter: Pusztító lesz a NATO válasza, ha Ukrajnát atommal támadják meg az oroszok

2022. szeptember 28. 19:47

Zbigniew Rau szerint Putyin vesztésre áll, ezért rendelte el a mozgósítást.

2022. szeptember 28. 19:47
null

„Legjobb tudomásunk szerint Putyin azzal fenyegetőzik, hogy taktikai atomfegyvereket vet be ukrán területen, nem pedig azzal, hogy megtámadja a NATO-t, ami azt jelenti, hogy a NATO-nak hagyományos módon kell válaszolnia” – mondta Zbigniew Rau, Lengyelország külügyminisztere az NBC News-nak.

Rau azzal folytatta, hogy

– idézte a portál.

A Guardian felidézte, hogy az orosz elnök már egy hete nyilvánosan is nukleáris csapással fenyegetőzött beszédében, amikor bejelentette a tartalékosok mozgósítását.

Rau: Putyin vesztésre áll

A lengyel külügyi tárcavezető szerint nyilvánvaló, hogy

Putyin vesztésre áll, ezért rendelte el a mozgósítást, de az új katonák rosszul képzettek, akikkel nem lehet háborút nyerni.

Ugyanakkor úgy véli, elképzelhető, hogy a mozgósítás áttörést hozhat az orosz közvéleményben. „Hiába volt eddig nagyon népszerű a háború az orosz lakosság körében, úgy gondolja, most, hogy minden család érintett lesz azáltal, hogy a szeretteiket oda kell küldeni, és akár meg is halhatnak, ez változni fog” – fogalmazott a lengyel politikus.

Nyitókép: CEM OZDEL / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2022. szeptember 29. 19:59
Egyre büszkébb vagyok a mi Petinkre. Ha má mi ez az agyömlés egy külügyminisztertől?
Atti bá
2022. szeptember 29. 19:59
Egyre büszkébb vagyok a mi Petinkre. Ha má mi ez az agyömlés egy külügyminisztertől?
Bendzsó Boy
2022. szeptember 29. 15:27
Az oroszok először az öt éven belül leszerelt tartalékosokat hívják be,akiknek még frissek az ismereteik! Úgy látom egyes politikusnak a NATO tagsággal egyenes arányban nőt meg a pofája,kiváncsi lennék ha a NATO nem lenne mögötte,akkor is ilyen bátor lenne! Az oroszoknál minden évben 200-250 ezer újoncot hívnak be,kilehet számolni hogy mennyinél friss még az ismeret és milyen sokan vannak.
mokány
2022. szeptember 29. 13:41
A lengyelek jutalomból kapták a kommunizmust . Magyarország meg büntetésből . Ez egy kádárkori vicc poénja .)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!