Melitopol polgármestere: Csecsen különítmények vadásszák le a kényszersorozásnak ellenállókat

2022. szeptember 21. 22:49

Ivan Fedorov „igazi férfivadászatról” írt.

2022. szeptember 21. 22:49
null

Ivan Fedorov, a Zaporizzsja megyei, oroszok által megszállt Melitopol polgármestere a város mihamarabbi elhagyására szólította fel a katonakorú férfiakat, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást jelentett be.

„Felszólítjuk a katonai korú férfiakat, hogy azonnal hagyják el Melitopolt. A Kreml diktátora aláírta a mozgósításról szóló rendeletet

– írta Telegram-üzenetében.

Fedorov szerint azokra a helybeli férfiakra, akik ellenállnak a kényszermozgósításnak, csecsen különítményeket küldenek. Hozzátette azt is, hogy Melitopol férfi lakosainak kevesebb mint tíz napjuk maradt a távozásra, mert az oroszok helyi „megbízottja” már rendeletet írt alá, amely szerint október 1-jétől a zaporizzsjai régió megszállt részét csak külön engedéllyel hagyhatják el. Fedorov megjegyezte, hogy a megszállók férfiakat „csak a frontra engednek”.

Orosz támadás ért több mint 30 települést

Az ukrán vezérkar kora esti harctéri helyzetjelentésében arról számolt be, hogy a nap folyamán az ukrán védők visszaverték az orosz támadásokat Harkiv megyében Kupjanszk és Veszele, Donyeck megyében pedig Zajceve, Kurdjumivka és Bahmutszke településeknél.

A szárazföldi csapatok műveleteinek támogatására az ukrán légierő repülőgépei 32 csapást mértek ellenséges állásokra. A vezérkar megerősített információi szerint az oroszok 17 élőerő- és haditechnikai koncentrációs területe, négy megerősített állása, tíz légvédelmi rakétarendszer-álláspontja és egy lőszerraktára semmisült meg. Ezenkívül a légvédelmi egységek egy orosz robotrepülőgépet és három drónt semmisítettek meg.

Eközben az orosz erők a nap folyamán öt rakéta- és 11 légicsapást indítottak, 17-szer pedig rakéta-sorozatvetőkkel lőttek katonai és polgári célpontokat Ukrajna területén. Az orosz támadások következtében több mint 30 település, köztük Harkiv infrastruktúrája sérült meg – írta jelentésében az ukrán vezérkar.

(MTI)

Nyitókép: MAKSIM BLINOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolcsika
2022. szeptember 23. 10:36
Na újra irogatnak a szerencsétlen fidesz szavazók. Azt ne felejtsétek el, hogy ezek megszállás alatt lévő területek. Az meg sem fordult a fejetekben, hogy esetleg nem akarnak az agresszorok oldalán harcolni saját hazájuk ellen?
Agricola
2022. szeptember 22. 10:50
Ukrajnában nincsen Kényszersorozás? Ott mindenki önkéntes?
Lalicus
2022. szeptember 22. 08:28
Milyen ukrán légierő???? Létezik egyáltalán olyan?
Most80
2022. szeptember 22. 08:06
Ez a "polgármester" jelenleg messzebb lakik Melitopoltól, mint egykor Demszky Budapesttől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!