Tüntetések törtek ki Oroszországban Putyin mozgósításról szóló reggeli bejelentése miatt (VIDEÓ)

2022. szeptember 21. 20:27

A hatóságok már elkezdték megállítani a demonstrálókat, akik börtönbüntetésre számíthatnak.

2022. szeptember 21. 20:27
null

Tiltakozások törtek ki Oroszországban, miután Putyin bejelentette, hogy tartalékosokat hív be, azaz 300 ezer orosz férfit mozgósít az ukrajnai csatatérre. A bejelentés nyomán a szibériai Irkutszkban és az orosz Távol-Keleten fekvő Ulan-Udéban tüntetők vonultak az utcára. Habarovszkból és Jakutszkból is utcai demonstrációkat jelentettek.

 

 

A hatóságok már elkezdték megállítani a tüntetőket, akik börtönbüntetésre számíthatnak, akár 15 évre is. Az ukrajnai „különleges katonai hadművelet” kezdete óta oroszok ezreit tartóztatták le. A mostani megmozdulásokon a transzparenseken az olvasható, hogy „Le a mozgósítással!”. Más táblák szójátékot használtak: a „Nincs háború, nincs mozgósítás” szavakból „Nincs háború, nincs sírhalom” lett.

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UzBence
2022. szeptember 22. 07:32
Ezt provokalta ki a nyugat
izemize
2022. szeptember 22. 07:13
Csak egy megoldás létezik, senki ne engedjen a behívásnak sehol a világon. Mindenkit lelőnek? Mindenkit lezárnak? Menjenek ők harcolni a rótsildok fegyvereivel. Könnyű úgy, hogy fegyvereket gyártatsz, mások dögöljenek meg, hogy te hülyére keresd magad. Ocsmány világ, de a legocsmányabb ez a gerinctelen, értélmentes EU.
Carcess
2022. szeptember 22. 06:39
sztalin idején le is lőtték őket akkor most javultak?
Lajoss
2022. szeptember 22. 05:38
Már régen likvidálni kellett volna a kágébés makákót..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!