Pénzbírsággal büntetné Ukrajna a munkahelyi pszichoterrort

2022. szeptember 07. 15:15

Zelenszkij pártjának egyik képviselője szerint „nagy lépést tettek meg a törvénytervezet elfogadásával”.

2022. szeptember 07. 15:15
null

Az Ukrán Legfelsőbb Tanács első olvasatban elfogadta a munkaügyi ágazatban elkövetett jogsértések elleni küzdelemmel kapcsolatos szabálysértésekről szóló törvénytervezetet, amely pénzbírságot ír elő a munkahelyi pszichoterrorért, azaz a mobbingért – írta a Kárpátalja.ma a pmg.ua portálra hivatkozva.

A törvényszegésért első alkalommal 1 700-2 550 hrivnya pénzbírság vagy 20-40 óra közmunka járna, míg második alkalommal vagy csoportos mobbing esetén 3 400-5 100 hrivnya pénzbírság és 40-60 óra közmunkára ítélhető az elkövető – ismertették.

Julija Hrisina, a Nép szolgája párt képviselője elmondta, hogy

nagy lépést tettek meg a törvénytervezet elfogadásával

és reméli, hogy a gyakorlatban is működni fog – idézte a képviselőt a portál.

A mobbing vagy munkahelyi pszichoterror olyan konfliktussorozatot jelent, amely folyamatban egyes munkatársakat gyakori támadások, bíráltatok, piszkálódás ér kollégái, és/vagy vezetői részéről.  A téma egyik első kutatója Heinz Leymann volt.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. szeptember 08. 06:31
Én is úgy hiszem, hogy már csak ennyi kell Putyin gerincének eltöréséhez. Tilos lesz a pletyka!
kvmny
2022. szeptember 08. 06:29
Ez nem feltétlenül "progresszív" dolog, ahogy találóan a kép is mutatja, az ilyen klikkesedést, kiutálást túlnyomó részben nők követik el nők ellen a munkahelyeken. Nagyon ritkán férfiak férfiak ellen, vagy nők férfiak ellen, és szinte soha férfiak nők ellen.
annamanna
2022. szeptember 08. 03:33
Körülbelül annyira hatásos lehet, mint az alkoholtilalom, vagy hogy nem szabad kimondani azt a szót, hogy Jehova.
Dr. Greta Grünberg
2022. szeptember 07. 23:54
A dzsendererőszak, a nők és az LMBTQI személyek megfélemlítése általános, a vezető pozíciókból főleg ki vannak rekesztve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!