Román exkülügyminiszter: Ukrajna területekkel tartozik Magyarországnak

2022. szeptember 17. 15:40

A román sajtó sokkolónak, provokációnak titulálta Andrei Marga egykori román külügyminiszter, filozófus kijelentéseit.

2022. szeptember 17. 15:40
null

Andrei Marga, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem egykori rektora, volt oktatási és külügyminiszter szerint Ukrajnának többek között Magyarországnak és Romániának is területeket kellene átengednie, mert „természetellenes határok” veszik körül – írja a Főtér.

A 76 éves Herder-díjas filozófus mindezt a gyulafehérvári könyvvásáron, A demokrácia sorsa című új kötetének bemutatóján mondta, és amint az várható volt, elég nagy visszhangot kapott a román médiában.

Meglátása szerint Magyarországnak Kárpátalját, Lengyelországnak Galíciát, Romániának Bukovinát, Oroszországnak pedig Donbasszt és a Krímet kellene átengednie Ukrajnának.

Azt is mondta, hogy sosem lesz béke, ha az Egyesült Államoknak Oroszországnak, Németországnak, Ukrajnának és Kínának nem sikerül valamilyen megállapodásra jutni a mostani konfliktus kapcsán.

A román sajtó „sokkolónak”, „provokációnak” titulálta Marga kijelentéseit.

Nyitókép: Facebook

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. szeptember 18. 19:13
békét
Degerfakan
2022. szeptember 18. 13:30
Ha kis esze lenne az eunak (youknow realpolitik), már a régiókrol egyezkedne az oroszokkal. Elkepeszto méretű növekedés lenne az eunak mind területi mind stratégiai. Románia egybeolvadna moldovaval minusz transznyisztria gagauzia plusz bukovina az 35ezer km2 többlet. Magyarország kárpátaljával 12753 km2. Galicia a lengyelekhez az ternopil ivanofrankivszk meg lemberg vagyis 13823+13923+21833 km2. Összesen az EU novekedne tehát 98000 km2rel. Még egy Magyarországnyival több lenne. Az oroszok megkapnák krim donbasz herszon zapo. És maradna egy semleges ukrajna az EU meg orosz között. Tul logikus sajnos
Tiszafa
2022. szeptember 18. 10:52
"Ukrajnának többek között Magyarországnak és Romániának is területeket kellene átengednie, mert - természetellenes határok - veszik körül..." No fene. És ezt egy román mondja. És igaza van. De ha ezt az igaz érvelést egy gondolattal tovább visszük, akkor eljutunk a Trianonban igaztalanul elcsatolt Erdély jelenlegi "természetellenes" határaihoz is...
esőember
2022. szeptember 18. 10:38
:D :D :D a potyalesők!! Magyarország kaparja ki nekik a gesztenyét, így simán rá tudják tenni a kapzsi kezüket Bukovinára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!