Porosenko: Deputyinizálni kell a Földet!

2022. szeptember 14. 06:33

A volt ukrán elnök briliánsnak nevezte az Ukrajna déli részén zajló katonai műveletet.

2022. szeptember 14. 06:33
null

Az ukrán csapatok előrenyomulása Kelet-Ukrajnában még nem ért véget – így látja az ukrajnai háború jelenlegi helyzetét Petro Porosenko volt ukrán elnök, erről az Euronews számol be. De pontosan mekkora területet is vontak ellenőrzésük alá a napokban az ukrán csapatok, kérdezik? „Több mint 3000 négyzetkilométert. És ezzel még nincs vége a játszmának, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megpróbálja a lehető leghamarabb összegyűjteni a tartalékot, és orosz területről a harkivi régió határáig küldeni őket” – mondja Porosenko, aki részt vett az ukrán hadsereg megreformálásában, miután Oroszország 2014-ben annektálta a Krímet.

A volt ukrán elnök briliánsnak nevezte az Ukrajna déli részén zajló katonai műveletet. Úgy véli, becsapták” az oroszokat, akiket váratlanul ért az ellentámadás, emellett nincsenek kétségei afelől, hogy

az Ukrajnát támogató Nyugat nem fog meginogni azért, mert az oroszok a gázszállítás leállításával zsarolják őket.

„A nyugati emberek kezdik megérteni, hogy itt nem egyszerűen az Ukrajnával való szolidaritásról van szó. Ez minden egyes európai tagállam befektetése a saját biztonságába. Mert ha nem állítjuk meg Putyint itt Ukrajnában, holnap az ő országaikba teszi be a lábát" – fogalmaz a politikus, aki a 2019-es ukrajnai elnökválasztáson vereséget szenvedett Volodimir Zelenszkij jelenlegi elnöktől.

Hangsúlyozzák: az Európában kialakult bizonytalan helyzetért Porosenko szerint egyértelműen a Kreml okolható: „Mindenképpen biztonságosabbá kell tennünk Európát és a világot, ezért

Putyinnal a világ nem lesz biztonságban, nélküle talán igen.”

Fotó: Vladimir Shtanko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. szeptember 14. 16:01
jo, johet helyette Medvegyev, Zjuganov, kar hogy Zsirinovszki mar nem el, o adna a pofadra te mocsok
Akitlosz
2022. szeptember 14. 10:55
Porosenko honnan nyilatkozott? Hazament Ukrajnába?
zakar zoltán béla
2022. szeptember 14. 10:06
És debÁLYDENIZÁLNI! MOST ÉPPEN A GYÍKGILISZTA WEBER NYÁLADZIK!!!!
kiss.istvan770
2022. szeptember 14. 10:05
Mocsok Neonáci! Te voltál az első neonáci ukrán kormányfő, akit az OSF agymosása és a CIA juttatott hatalomra. Neked és szintén náci utódaidnak köszönheti az ukrán nép a 2014 óta tartó háborút, a 10 milliót akik elmenekültek és a hullahegyeket. A világ számára az jelentene örömhírt, ha a milliárdos maffia és az összes szolgája megdöglene, veled együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!