Kreml: Ostobaság azt gondolni, hogy mi robbantottuk fel az Északi Áramlat vezetéket

2022. szeptember 28. 13:25

„A gáz nagyon drága... Most a gáz a levegőbe repül” – jelentette ki a Kreml szóvivője.

2022. szeptember 28. 13:25
null

A Kreml szerint az állítások, miszerint Oroszország állt az Északi Áramlat gázvezeték elleni támadás mögött, „megbízhatóan ostobaság” – írta meg a Guardian. A Kreml szóvivője kijelentette, hogy az, hogy az oroszokat fogják megvádolni a vezetékek megrongálásával

teljesen kiszámítható és megbízhatóan ostobaság is.

„Ez nagy probléma számunkra, mert először is az Északi Áramlat 2 mindkét vezetéke tele van gázzal – az egész rendszer készen áll a gáz szivattyúzására, és a gáz nagyon drága... Most a gáz a levegőbe repül” – jelentette ki az újságírónak.

Hozzátette, hogy ki kell vizsgálni az esetet, és csak azután lehet beszélni arról, hogy megjavítják a vezetéket.

Kapcsolódó

Hónapokig teljesen leáll az Északi Áramlat
Az orosz sajtó is foglalkozott az Északi Áramlat elleni merénylettel, és megállapítják, hogy az ukrajnai konfliktus óta először szenvedett súlyos károkat a stratégiai határokon átnyúló infrastruktúra. A csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Európa azonban egyelőre különösebben nem aggódik. Bővebben is érdekel...

Az orosz sajtó is foglalkozott az Északi Áramlat elleni merénylettel, és megállapítják, hogy az ukrajnai konfliktus óta először szenvedett súlyos károkat a stratégiai határokon átnyúló infrastruktúra. A csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Európa azonban egyelőre különösebben nem aggódik.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. szeptember 28. 19:41
"Kreml: Ostobaság azt gondolni, hogy mi robbantottuk fel az Északi Áramlat vezetéket" Még igaz is lehet, mert már annyira nincs muníciójuk, hogy az ukrán frontra sem jut elég.
1000bocs
2022. szeptember 28. 18:06
Amerika megnyerte a huszadik századot azzal, hogy európát elpusztították a háborúk, európa javai pedig (tudás, technológia, kiművelt emberfők, aranytartalékok) az USÁBA vándoroltak. Mostanra az USA döglődik. Nekünk európában meg kell halnunk újra hogy neki jó legyen.
satman11
2022. szeptember 28. 17:44
Tucker Carlson FOX NEWS: Ha te lennél Vlagyimir Putyin, egy öngyilkos idiótának kellene hogy légy, hogy felrobbantsd a saját energia vezetékedet. Ez az egyetlen dolog, amit nem tennél. Joe Biden február 7-én kamerák előtt kijelentette, hogy ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, akkor tesz róla, hogy megszűnjön az Északi Áramlat gázvezeték. A háborúpárti Victoria Nuland, aki a 2014-es ukrajnai puccs egyik megszervezője volt, ezt mondta januárban: Ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, így vagy úgy, de az Északi Áramlat vezeték nem fog tovább működni. Van valakinek kétsége, hogy az USA Európa tönkretételében érdekelt?......megroppant a globális szerepe, hát magával rántja a szövetségeseit is....
marcon
2022. szeptember 28. 17:30
1. Miért robbantanák fel az oroszok a saját vezetéküket, ha egyszer el is zárhatják a csapot? A mostani európai propaganda mellett szó szerint tök mindegy, mit csinálnak - robbantanak, elzárnak, nincs különbség... 2. Micsoda véletlen, hogy a robbantás annak a Dániának -ugyan a felségvizein kívül, de- a kizárólagos gazdasági övezetében (Bornholmnál) történik, melynek titkosszolgálata kulcsszerepet játszott a német kormánytagok és vezető tisztségviselők amerikaiak általi lehallgatásában - melyre aztán a német kormány zsarolását építették az amerikaiak többek közt a migránshelyzet kezelésével kapcsolatban. 3. Egyre nagyobb a felháborodás Európa-szerte a drasztikusan elszálló energiaárak és az általa generált infláció miatt, aminek hatására egyre több olyan "hang" jelent meg Európában vezető politikusoktól is, amelyek kétségbe vonják a szankciók létjogosultságát. Ez a teljesen biztosan az amerikaiak által elkövetett szabotázsakció volt a figyelmeztetés arra, hogy ne merjen az EU olyan döntést hozni, amely az USA érdekeivel szembemegy, mert megvannak az eszközeik erre az esetre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!