A Gazprom szerint nem lehetett kijavítani a hibát az Északi Áramlat 1-en, a Siemens szerint fel sem kérték őket

2022. szeptember 03. 22:19

A Gazprom tegnap este jelentette be, hogy szivárgást észlelt a berendezéseken az Északi Áramlat-1 karbantartási munkálatai során, és ezért nem tudják újraindítani a gázszállítást.

2022. szeptember 03. 22:19
null

Bár a Siemens készen állt az Északi Áramlat 1-es vezeték javítására, a munkálatokat nem volt hol elvégezni – közölte szombaton a Gazprom. Az orosz gázipari óriásvállalat tegnap este jelentette be, hogy szivárgást észlelt a berendezéseken az Északi Áramlat 1 karbantartási munkálatai során, és ezért nem tudják újraindítani a gázszállítást, azt azonban nem közölték, hogy a javítás meddig fog tartani – írja 24.hu.

A Siemens Energy válaszul közölte, hogy ilyesmi nem akadályozhatja meg a vezeték működését, és a Portovaja kompresszorállomáson, ahol a szivárgást észlelték, más turbinák is vannak az Északi Áramlat 1 üzemben tartásához.

A Siemens Energy egyúttal azt is közölte, nem kapott megbízást a javításra, de rendelkezésre áll.

– közölte a cég szóvivője.

Nyitókép: Sascha Schuermann / AFP

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. szeptember 05. 10:30
Ez mindaddig így lesz, amíg a soviniszta latorállamot támogatják a németek. De sajnos mi is rábaszunk.
jánosbácsi
2022. szeptember 04. 13:57
Az oroszok azt gondolják,hogy örökké sakkban tarthatják Európát. Nagyon csúnyán rá fognak baszni mert pár éven belül Magyarországon kívételével mindenki meg fog szabadulni az orosz energia függőségtől. Rablógyilkosokkal nem üzletelünk.
csulak
2022. szeptember 04. 12:10
semmi problema ott a 2 aramlat, hajra EU
MayorAnna 03
2022. szeptember 04. 11:50
Hogy is szól a tanítás? - 'ami elromolhat - elromlik'. Van úgy, hogy megjavíthatatlanul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!