Macron: Franciaország növeli a Németországba irányuló gázszállításait, és áramot kap cserébe

2022. szeptember 05. 18:16

Emmanuel Macron emlékeztetett arra, hogy Franciaországban sikerült elkerülni a lakossági energiaárak jelentősebb emelkedését. 

2022. szeptember 05. 18:16
null

Franciaország növeli a gázszállításait Németországnak, amely cserébe elektromos áramot szolgáltat, amennyiben az energiaválság miatt arra szükség lenne télen – jelentette be a francia államfő hétfőn.

„Meg fogjuk oldani a gázcsatlakozásokat, hogy gázt tudjuk szállítani Németországba, amennyiben szükség lesz szolidaritásra,

– mondta hivatalában tartott sajtótájékoztatóján Emmanuel Macron, miután videókonferencia-megbeszélést folytatott Olaf Scholz német kancellárral. Emmanuel Macron emlékeztetett arra, hogy Franciaországban sikerült elkerülni a lakossági energiaárak jelentősebb emelkedését. 

„Franciaország az egyik olyan európai ország, amely a legjobban megvédte a háztartásokat, valamint a kis- és középvállalatokat. Számos ország most hoz a miénkhez hasonló intézkedéseket” – hangsúlyozta. A francia gazdasági tárca pénteken közzétett adatai szerint az energiaárak korlátozására az állam az elmúlt egy évben 24 milliárd eurót költött, ebből 16,5 milliárdot a lakossági energiaárak befagyasztására, és 7,5 milliárd eurót az üzemanyagárakra nyújtott kedvezményre.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. szeptember 06. 09:27
Szerintem biztosítékot kell cserélni Franciaországban. Az összes atomerőművet újraindítják, 56 erőmű. Nem 400, hanem 500, 600V lesz már, ha még a németek is oda áramolnak. Tulajdonképpen így is nő a feszültség. Jó széllel francia partra Vitorlánk mind kibontva Próba szerencse rajta Ne habozzunk tovább (Mondjuk ez angol repülő) 2. Az ember esze megáll! Nem a németek szállták meg Franciaországot?! Nem a franciákat vitték el koncentrációs gázégetős táborokba?! És most a franciák adnak gázt a németeknek! Ez Holokauszt tagadás! És a történelem nem ismerete. Hogy az oroszok adnak gázt a németeknek, ha már az orosz zsidók Németországba mentek, az világos.
pipa89
2022. szeptember 06. 06:49
Hát, ezt elb.sztátok! Európának annyi! A páholyosok már a nagy francia forradalom idején nyertek: Európa gyökereot irtották ki. Elmondhatjuk, hogy a szabadkőművesség pár évszazad alatt sikeresen felszámolta Ny-Európa lelkét, lémyegiségét. Meg is érkezett a hódító iszlám. Ennyi. Osutogathatjátok a kW-kat egymásnak...
kolozsv
2022. szeptember 05. 21:25
Ugye, hogy nem kell ehhez brüsszeli diktátum, elkobzás, megy ez országok között is. Forduljon fel az eu, mint szervezet.
zakar zoltán béla
2022. szeptember 05. 20:31
EU-s PHINGpong
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!