Felmérés a háborúról: tárgyalásokat szorgalmaz az amerikaiak többsége

2022. szeptember 29. 18:25

A megkérdeztettek többségében még akkor is e mellett döntenének, ha ennek érdekében Ukrajnának kompromisszumokat kellene kötnie Oroszországgal.

2022. szeptember 29. 18:25
null

A Quincy Institute for Responsible Statecraft és a Data for Progress által végzett felmérés szerint a lehetséges szavazók 57 százaléka erősen vagy inkább azt támogatja, hogy az Egyesült Államok a lehető leghamarabb diplomáciai tárgyalásokba kezdjen annak érdekében, hogy véget érjen az ukrajnai háború. Még akkor is e mellett döntenének, ha ennek érdekében Ukrajnának kompromisszumokat kellene kötnie Oroszországgal. Ezt csak a megkérdezettek 32 százaléka ellenezte határozottan vagy valamelyest – írja az Insider, melynek cikkét az Index szúrta ki.

A felmérés szerint a megkérdeztettek kicsit kevesebb mint fele úgy válaszolt, sak abban az esetben támogatná a továbbiakban az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást,

ha az Egyesült Államok nagyobb energiát fordítana a háború befejezését elősegítő diplomáciai tárgyalásokra. 

A Biden-kormánynak és a kongresszusnak többet kell tennie diplomáciai úton a háború befejezésének elősegítése érdekében a valószínű szavazók 49 százaléka szerint,

míg 37 százalék szerint eleget tettek e tekintetben – áll a közvélemény-kutatásban.

Az amerikaiak felismerik azt, amit sokan Washingtonban nem: Oroszország ukrajnai háborúja nagyobb valószínűséggel ér véget a tárgyalóasztalnál, mint a csatatéren. És egyre nagyobb a szkepticizmus Washington hozzáállását illetően, amely a kemény beszédre és a katonai segítségre, de a diplomáciai stratégiára és a kötelezettségvállalásra nem terjedt ki” – mondta Trita Parsi, a Quincy Institute ügyvezető alelnöke.

„Az »Ameddig csak kell« nem stratégia, hanem egy évekig tartó, katasztrofális és pusztító háború receptje – egy olyan konfliktusé, amely valószínűleg nem visz közelebb a célhoz, a független Ukrajna biztosításához. Az amerikai vezetőknek meg kell mutatniuk a munkájukat: magyarázzák el az amerikai népnek, hogyan tervezik felhasználni diplomáciai befolyásukat, hogy véget vessenek ennek a háborúnak” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. szeptember 29. 21:48
mikor az atlag amerikai is ertelmesebb mar mint a kormanya, akkor komoly bajok vannak... persze lehet hogy ez a kozvelemenykutatas csak elokeszitese annak hogy vegre kezdenek kifarolni a mar szamukra is vallalhatatlan bohoc mogul
barany
2022. szeptember 29. 20:52
Érdekes, hogy miközben a hozzászólók többsége az ukrán-háború kapcsán helyesen állapította meg, hogy az amerikai átlagember okosabb, mint jelenlegi vezetői, nem fordított figyelmet arra, hogy Trump elnök, és a republikánusok a béke hívei.
pepita
2022. szeptember 29. 20:49
Buta amerikaiak. Nem tudják, nem értik,hogyha vége a háborúnak ideje korán oda a jólétük.
Hangillat
2022. szeptember 29. 20:40
A Trump- Biden párhuzam. A 'komplexumok' érdekei legyalulták előbbit. A két világválság egyszerre sok-sokk a nem birodalmi gondolatokból táplálkozó, autózó stb. woke, gender -sújtotta átlagembernek. Novemberben ennek lesz hatása. Mély, mélyállamháztartási reform kellene, de: demo-crazy van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!