„Elfogadhatatlan” – így reagált a román külügy az exkülügyminiszter korábbi kijelentéseire

2022. szeptember 19. 13:55

Andrei Marga egykori román külügyminiszter szerint Ukrajna területekkel tartozik Magyarországnak.

2022. szeptember 19. 13:55
null

Korábban beszámoltunk róla, Andrei Marga, volt román oktatási és külügyminiszter szerint Ukrajnának többek között Magyarországnak és Romániának is területeket kellene átengednie, mert „természetellenes határok” veszik körül.

A bukaresti külügyminisztérium vasárnap közleményt adott ki, amelyben alfogadhatatlannak nevezte Marga kijelentéseit. Egyúttal jelezte: azok ellentétben állnak az Ukrajna elleni törvénytelen, indokolatlan és kiprovokálatlan orosz agresszióval kapcsolatos hivatalos román állásponttal, mint ahogy a nemzetközi jog alapelveivel is – írja a Főtér.

Teodor Baconschi, aki Margához hasonlóan korábban a külügyminiszteri tisztséget töltötte be,

szánalmasnak és botrányosnak nevezte a kijelentéseket.

Szerinte Európát nem lehet olyan tortaként kezelni, amelyet eszelős diktátorok vad háborúk révén osztanak fel. Ezért felszólította Margát, hogy „próbáljon a 21. században élni”.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2022. szeptember 19. 19:16
Ez ki a f@szt érdekel. Belügy.
kafabatka
2022. szeptember 19. 18:45
"Szerinte Európát nem lehet olyan tortaként kezelni, amelyet eszelős diktátorok vad háborúk révén osztanak fel." Az 1920.06.04. előtti tortából kérek úgy,ahogy most ÖN is érvel.
Kormánypárti1
2022. szeptember 19. 18:25
:DDDDD
Reszelő Aladár
2022. szeptember 19. 18:24
Ez most egy nagyon komoly erkölcsi dilemma. Mert ha ők kapnának egyetlen hektárt is, akkor pont ők döntenék be azt a 100 éves elvet, hogy Közép-Európa határai megváltoztathatatlanok. Mert abban a pillanatban Románia határai is megváltoznak, az pedig nincs leírva, hogy csak nagyobb lehet. Ez a dilemmájuk Moldvával is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!