Floridai kormányzó: A migráció nem alapvető emberi jog

2022. szeptember 12. 08:26

Ron De Santis szerint a Soros-ügyészek nagy kárt okoznak az amerikai igazságszolgáltatásban.

2022. szeptember 12. 08:26
null

– jelentette ki Ron De Santis, Florida állam kormányzója, akit a 2024-es elnökválasztás egyik legesélyesebb republikánus jelöltjeként említenek az Egyesült Államokban.

Ron De Santis a Nemzeti Konzervativizmus (National Conservatism) konferencia Miamiban tartott vasárnapi nyitónapján mondott beszédében kifejtette, hogy miután a Biden-adminisztráció szakított elődje, Donald Trump kormányának bevándorlási politikájával, az illegális határátlépések száma rekordokat döntött, valamint magával vonta a kábítószercsempészet növekedését is. A politikus kijelentette, hogy

A közbiztonságról szólva hozzátette, hogy Florida a jogrend állama, ahol nem fogadják el a „puha büntetőjogi” gyakorlatot. Bírálta a Soros György által anyagilag is támogatott igazságszolgáltatási gyakorlatot, amely a bűnelkövetőkkel szembeni enyhébb fellépést szorgalmazza. Mint fogalmazott,

A bevándorláspolitikát illetően pedig hangsúlyozta, hogy az országnak felügyeletet kell gyakorolnia afölött, hogy ki lép át a határán. Amennyiben lehetőséget kapnak rá, befejezik a mexikói határon a fal építését – mondta Rick Scott floridai szenátor az amerikai konzervatívok konferenciájának ezres hallgatósága előtt. 

(MTI)

Nyitókép: Giorgio VIERA / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2022. szeptember 12. 17:07
"A migráció nem alapvető emberi jog!" Hinnye, de ismerős! Csak nem egy magyarországi politikustól plagizálták?
Reszelő Aladár
2022. szeptember 12. 12:04
Ahogy a haza sem lehet ellenzékben, úgy az normalitás is csak egy darabig. Ha sokáig tartják nyomás alatt egyre durvább és lehetetlenebb eszközökkel, akkor majd elementáris erővel fog előtörni. Lesz akit felemel, aki pedig ellenáll, azt elsodorja. Ne feledjük, a demokrácia csak addig lesz fontos, amíg a szavazó "jó" helyre szavaz. Ha nem így tesz, akkor már gondok vannak.
zoles
2022. szeptember 12. 10:48
"Ron De Santis szerint a Soros-ügyészek nagy kárt okoznak az amerikai igazságszolgáltatásban." Szegény Santis nem tudja, hogy aki Soros nevét kiejti az antiszemita?
pipa89
2022. szeptember 12. 09:26
2024-ig sok víz folyik le a Dunán. Akkor már lehet, hogy az amerikai népnek inkább erre a fiatalabb emberre kellene tennie. Csak remélni tudom, hogy nem lesz megvásárolható Soros és globcsi bandájának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!