Az energiaárak emelkedése már az osztrák termelőipart veszélyezteti

2022. szeptember 27. 07:19

Az osztrák gazdasági kamara és az osztrák iparszövetség a kormány és az EU gyorsabb fellépését szorgalmazza a magas energiaárak miatt a vállalkozásokra nehezedő terhek enyhítése érdekében.

2022. szeptember 27. 07:19
null

Mihamarabbi beavatkozást sürget az energiaárak emelkedésének kompenzálására az osztrák iparszövetség és a gazdasági kamara, mert az már a vállalkozások létét fenyegeti, valamint veszélybe sodorja Ausztria versenyképességét termelési telephelyként.

Az osztrák gazdasági kamara (WKÖ) és az osztrák iparszövetség (IV) közös közleményében a kormány és az EU gyorsabb fellépését szorgalmazza a magas energiaárak miatt a vállalkozásokra nehezedő terhek enyhítése érdekében. Georg Knill, az IV (Industriellenvereinigung) elnöke és Harald Mahrer, a WKÖ (Wirtschaftskammer Österreich) elnöke a közleményben gyors beavatkozást sürget a gázár-csúcsok kiegyenlítése, valamint a villamosenergia- és gázárak szétválasztása érdekében.    

Az osztrák gazdasági képviseletek vezetői szerint

A beavatkozáshoz szükséges kormányzati eszközök szerintük rendelkezésre állnak, de mihamarabb igénybe kellene venni azokat - áll a nyilatkozatban. Mert - mint írták - „kifutunk az időből”.

Az energiaárak alakulása már számos olyan vállalat létét fenyegeti, amelyek már nem tudnak gazdaságosan termelni. Knill szerint ez cégbezárásokat vagy a termelés áthelyezését eredményezheti. Ez Ausztriát a versenyképesség, az értékteremtés és a munkahelyek csökkenésével, valamint az általános jólét csökkenésével fenyegetné.

(MTI)

Nyitókép: GEORG HOCHMUTH / APA-PictureDesk
/ APA-PictureDesk via AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. szeptember 27. 09:53
Az osztrákok valamit jól csinálnak, hazai termelő ipart már hónapok óta elérte a válság.
Mr.Woof
2022. szeptember 27. 09:31
Mégis működnek a szankciók. "Váratlan húzás: Oroszország az Európai Bírósághoz fordul, a szankciók feloldását követeli"
dezodor
2022. szeptember 27. 08:19
Az osztrákoknál természetesen nincs infláció xD Ja, de. Kva drága lett a kaja és tetejében iszonyat xar, ízetlen műzaba. Ezt teszi a globalizáció és az agyonszabályozott termelés. Minden számít csak a fogyasztó nem.
h040183
2022. szeptember 27. 07:56
Úgy is van, sógorok! Majd az EU megállítja az árak emelkedését, hiszen az vezetőit irányító háttérhatalomnak az az érdeke! :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!