Agerpres: Novák Katalin szerdán Klaus Iohannis meghívására hivatalos látogatásra érkezik Romániába

2022. szeptember 05. 08:19

Utoljára tizenkét éve, 2010-ben volt hivatalos elnöki szintű megbeszélés a román fővárosban.

2022. szeptember 05. 08:19
null

Az Agerpres román, állami hírügynökség közölte, hogy Novák Katalin szerdán Klaus Iohannis meghívására hivatalos látogatásra érkezik Romániába.

Hozzátették: a kétoldalú elnöki találkozón kívül Novák Katalin találkozik Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, Alina Gorghiuval, a szenátus ügyvivő elnökével és Marcel Ciolacu képviselőházi elnökkel is.

Tárgyal továbbá Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel, miniszterelnök-helyettessel, valamint a kormány többi RMDSZ-es miniszterével. Felidézték még: Utoljára tizenkét éve, 2010-ben volt hivatalos elnöki szintű megbeszélés a román fővárosban.

Nyitókép: Facebook

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Független
2022. szeptember 05. 21:08
Szegény Tisztelt Elnökasszonyunk! Egy olyan emberrel találkozni aki Károly-díjas lett annak ellenére, hogy közben rasszista magyargyűlölő?!!!! Aki saját gyökereit is elfelejtve beállt a román emberi jogtipró állami gépezetbe?!!! Nagyon nehéz lesz Novák Katalin Elnökasszonyunknak! Nagyon sok lelki erőt és jól felkészített gyomrot kívánok ehhez a találkozóhoz!
Magyarok Pásztora
2022. szeptember 05. 17:31
Sajnálom az elnök asszonyt.
Pierre
2022. szeptember 05. 16:04
kell majd magyarazkodnia a gazdaja fajelmeletes okadasai miatt?
APESZ72
2022. szeptember 05. 10:17
Ha nem akarja sokáig élvezni a bocskorosok vendégszeretetét, vesse fel Erdély autonómiájának kérdését. Amúgy is időszerű lenne, hisz hamarosan Putyin maga dönt a kérdésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!