Az ukránok békefenntartókra bíznák a Zaporizzsjai atomerőművet

2022. augusztus 08. 14:56

Az Energoatom vezetője szerint ez megoldaná a problémát.

2022. augusztus 08. 14:56
null

Az ukrán állami atomenergetikai vállalat, az Energoatom vezetője hétfőn a Zaporizzsjai atomerőmű demilitarizált övezetté nyilvánítását szorgalmazta. Petro Kotin egy tévéműsorban beszélt erről, majd csernobili típusú atomkatasztrófa veszélyére figyelmeztetett – írja a 24.hu.

Mindez azután történt, hogy a hétvégén tüzérségi támadás érte az atomerőművet, amivel az orosz és az ukrán fél kölcsönösen egymást vádolta. A Zaporizzsjai atomerőmű jelenleg orosz ellenőrzés alatt áll.

– mondta Kotin.

Szerinte a békefenntartók jelenléte a zónában és az irányítás átadása, majd az állomás ukránok álltai ellenőrzése megoldaná a problémát.

Nyitókép: Ed JONES / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2022. augusztus 09. 16:52
Még egyszer köszönöm az infókat, azért most nyugodtabb vagyok, ha nem is nagyon. "Tévedtem. Sajnálom. Jogosan várod el, hogy elnézést kérjek. Szóval .. elnézésed kérem!" Ezért viszont maximális respect. Hiába no, nem nehéz felismerni a "mioldalunkiakat" :) ezt is köszönöm, és semmi gond, könnyű tévedni, beismerni nehéz.
cinkegolyó
2022. augusztus 08. 18:59
Zselé ezt is eladná az amcsiknak!
Salamander
2022. augusztus 08. 18:53
"Az ukránok békefenntartókra bíznák a Zaporizzsjai atomerőművet" Kérdezte erről valaki az ukránokat? Majd az oroszok intézik a kérdést: Zaporizzsja városában már az oroszok döntik el mi történhet.
Karbantartó9
2022. augusztus 08. 18:42
Oroszország viszont sajátjának tekinti az erőművet, minek kellene oda békefenntartás?! Hacsak az ukránok nem kezdik el bombázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!