Zelenszkij: Megszakadnak a tárgyalások, ha Moszkva újabb kirakatpert rendez

2022. augusztus 22. 11:33

Az ukrán elnök szerint az a határ, amelyen túl már nem lehet szó semmilyen párbeszédről.

2022. augusztus 22. 11:33
null

Megszakadnak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között, ha Moszkva újabb kirakatpert rendez az elfogott ukrán foglyokkal - jelentette ki vasárnap éjjel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A politikus azokra a hírekre reagált, amelyek szerint az orosz csapatok és a Moszkva által támogatott szakadárok által elfoglalt ukrán kikötővárosban, Mariupolban bírósági tárgyalást terveznek

„Ha megtörténik ez az aljas kirakatper, ha embereinket minden megállapodást, minden nemzetközi szabályt megsértve ebbe a díszletbe helyezik...

Ez lesz az a határ, amelyen túl már nem lehet szó semmilyen tárgyalásról.

Oroszország ezzel aláássa a tárgyalások megtartásának lehetőségét. Nem lesz több párbeszéd ezek után” – hangoztatta Zelenszkij.    

Mivel a háború lassan hat hónapja tart, a brit hírszerzés szerint Oroszországnak gondot okoz, hogy segédcsapatait a Moszkvához hű ukrajnai szakadár régiókból verbuválja.    

„A parancsnokok valószínűleg közvetlen pénzügyi ösztönzőkhöz folyamodnak, miközben egyes harci egységeket megbízhatatlannak tartanak a támadó műveletekhez” – számolt be hétfőn a brit védelmi minisztérium napi jelentésében.

(MTI)

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. augusztus 23. 07:23
Milyen tárgyalások ?
feketepemete
2022. augusztus 22. 21:25
Kíváncsi vagyok a történelem majd nagy államfőként vagy mint hazaárulóként fogja emlegetni, remélem az utóbbi fog bekövetkezni... Mondjuk a mártír szerep is szimpatikusnak tűnik, ha már úgyis folyton színészkedik...
nuknuk
2022. augusztus 22. 15:30
Zelenszkij nevű szardarab megszólalt.
Péterffy
2022. augusztus 22. 15:04
Csak én látom így az orosz-ukrán háborút? https://youtu.be/DiKFV9Ka-GU?t=42
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!