Az oroszok cellákat állítottak fel a mariupoli Filharmonikusokban, hogy kirakatpert tartsanak az ukrán hadifoglyok ellen

2022. augusztus 15. 10:25

„A mariupoli cellák felállítása hivatalosan is Oroszország háborús bűnei közé tartozik” – közölte Mihajlo Podoljak, ukrán elnöki tanácsadó.

2022. augusztus 15. 10:25
null

A Mariupoli Városi Tanács pár napja arról számolt be, hogy az orosz megszállók cellákat állítottak fel a Mariupoli Filharmónián, hogy kirakatpert rendezzenek az ukrán védők ellen.

Az Ukrinfrom beszámolója szerint a pert 2022 szeptemberére tervezik.

„Minden hadifogoly, és különösen az Azovsztál védői olyan harcosok, akik jogosan védték meg az országukat.

Ezért a mariupoli cellák felállítása hivatalosan is Oroszország háborús bűnei közé tartozik”közölte Mihajlo Podoljak, ukrán elnöki tanácsadó a Twitteren.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. augusztus 15. 20:38
"Az oroszok cellákat állítottak fel a mariupoli Filharmonikusokban, hogy kirakatpert tartsanak az ukrán hadifoglyok ellen" Ennyi, felesleges munkát...! A helyszínen agyon kellen lőni őket (az ukrán szarokat) és probléma megoldva!
csulak
2022. augusztus 15. 14:53
a kirakatperrek az europai birosagon vannak!
nuknuk
2022. augusztus 15. 14:19
A "harcosokat" nem azért perlik mert katonák. Hanem azért, amit a LAKOSSÁG ellen elkövettek. Vannak videók, hogy az oroszok úgy mentik őket, mert a helyszínen meg akarták a népek licselni ezeket.
szürkeSzarvas
2022. augusztus 15. 13:23
Felcsuti pert a gyilkos ukiknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!