Román védelmi miniszter: Nem biztos, hogy nem érnek el a román határig az oroszok

2022. augusztus 25. 17:28

Vasile Dincu annak apropóján ment bele a lehetséges forgatókönyvek felvázolásába, hogy hat hónapja támadta meg Oroszország Ukrajnát.

2022. augusztus 25. 17:28
null

„Bár jelenleg úgy tűnik, hogy az ukránok kitartanak, nem jelenthető ki határozottan, hogy az orosz hadsereg nem jut el a román” határig – figyelmeztetett Vasile Dîncu védelmi miniszter a Főtér szemléje szerint.

Dincu annak apropóján ment bele a lehetséges forgatókönyvek felvázolásába, hogy hat hónapja támadta meg Oroszország Ukrajnát.

Jelen pillanatban nem mondhatjuk azt, hogy ez a veszély egyáltalán nem létezik”– válaszolta arra a kérdésre, hogy kell-e attól tartanunk, hogy az orosz hadsereg előbb-utóbb eljut a román határhoz és a Duna torkolatához

Hozzátette azonban: az orosz előre nyomulás igencsak lassú, és ha ebben a tempóban halad, idén nem kell ilyesmitől tartani, de a veszély mindenképpen fennáll.

A román illetékesek arra számítanak, és a biztonságpolitikai szakértők is azt mondják, hogy az ukránok képesek kitartani, ezért nem kell arra számítani, hogy az oroszok hamarosan eljutnának a Duna torkolatáig, és elfoglalnák Odesszát is – zárul az erdélyi magyar portál cikke.

Nyitókép: VYACHESLAV MADIYEVSKYI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2022. augusztus 25. 19:58
Majd amikor a medve már tényleg a nyakatokba liheg..:)
nempolitizálok
2022. augusztus 25. 18:57
Remélem, az oroszok most már nem dőlnek be a románoknak.
Akitlosz
2022. augusztus 25. 18:25
Jövőre is ráér. A tartós békéhez szükséges az orosz-román határ.
madar299
2022. augusztus 25. 18:20
Románok, semmi gond majd ismét átáltok , vagy ide vagy oda , van már benne gyakorlatotok. A szélkakas hozzátok képest öntöttvas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!