Öt tünet, amely arról árulkodik, hogy a koronavírus legújabb alváltozatát kapta el

2022. augusztus 11. 09:35

Sok esetben még azok sem gyanakszanak koronavírus-fertőzésre, akik konkrét tüneteket produkálnak, ugyanis azok könnyen összetéveszthetők más betegségek tüneteivel.

2022. augusztus 11. 09:35
null

Az omikron BA.5 alvariánsa rendkívül gyorsan terjed, amelyben az is szerepet játszhat, hogy jobban ki tudja kerülni a Covid-vakcinák által kifejtett immunreakciót, valamint a fertőzötteknek sokszor fogalmuk sincs arról, hogy elkapták a koronavírus legújabb alváltozatát, mivel az más betegségekkel könnyen összetéveszthető tüneteket vált ki – fejtette ki véleményét Allison Arwady, a Chicagói Közegészségügyi Hivatal megbízottja az nbcchicago.com beszámolója szerint.

Chicago vezető orvosa szerint az azonosítást az is nehezíti, hogy sok esetben még azok sem gyanakszanak koronavírus-fertőzésre, akik konkrét tüneteket produkálnak, ugyanis azok könnyen összetéveszthetők más betegségek tüneteivel.

Az omikron BA.5 alvariánsának a leggyakoribb tünetei közé tartozik az orrfolyás, a torokfájás, a tartós köhögés, a fejfájás és a fáradtság.

A megfigyelések szerint az omikron BA.5 alvariánsa hajlamos arra, hogy az orrjáratokban maradjon, ahelyett, hogy a tüdőbe jutna. Ez pedig egyes orvosi vélemények szerint végül azt eredményezheti, hogy a jövőben az orrba juttatható vakcinák irányába tolódik el a védekezés.

A CDC becslései szerint jelenleg az új esetek több mint 80 százalékát az omikron alvariánsa okozza, a megfigyelések szerint ez a koronavírus-változat jobban ki tudja kerülni a Covid-vakcinák által kiváltott immunitást.

A kezdeti kutatások szerint bizonyos mutációk az omikron BA.5 alvariánsát alkalmasabbá tették arra, hogy kikerülje a fertőzésből, oltásokból és emlékeztető oltásokból szerzett immunitást. A beszámolóban ugyanakkor kiemelik, hogy

a védőoltások még mindig magas védelmet nyújtanak a súlyos lefolyású megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozás ellen a BA.5 alvariáns esetében is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemsiker_s
2022. augusztus 11. 20:29
Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. Tavaj tavasszal estem át az angol variánson. Az antitest vizsgálatok is igazolták. Azóta, még egy rohadt náthám sem volt, oltatlanul. Szemben azokkal, akik többször is oltattak, na, nekik vannak tüneteik. Némelyikük többször is átesett a betegségen, több oltás után.
Rasdi
2022. augusztus 11. 16:51
És ha ezekkel a tünetekkel vége is, akkor az egészet el lehet felejteni. Az ember kigyógyul belőle, és elfelejti. És ugyanez van azokkal is, akiket megfertőz. Legalábbis a cikk alapján így érthető. Azaz mindegy, hogy az ember éppen mitől köhög, vagy miért fáradékonyabb. Eltart pár napig és kész. Még lázzal sem jár.
tgely
2022. augusztus 11. 16:07
Nekem orrfolyásom egy hét múlva lett, előtte viszont a könnyem folyt. A torokfájás viszont teljesen más, mint az influenzánál. Ha ittam, akkor nem fájt viszont, ha kiszáradt a garatom, akkor igen. Ezért nem tudtam 4 napig aludni, mert 20 percenként inni kellett. A nyelést viszont nem érinti a torokfájás. A nyálkahártyákat támadta meg. A szájpadlásom 3 nap után olyan lett, mintha leforráztam volna. A köhögés viszont elég megerőltető tud lenni, mivel garatból jön. A fejfájás érdekes, mert a garat a fül és a fogak között cikázik, ha van. Ennek semmi köze az influenzához... Q..ra nem olyan, még a tünetek sem hasonlítanak.
Csak egyszerűen
2022. augusztus 11. 14:53
Olvasgatom a hozzászólásokat. Tényleg ilyen sokan nem tudják, hogy több munkáltató is kötelezte a dolgozóit az oltásra? Kilátásba helyezték a fizetés nélküli szabadságot a beadatásának megtagadása esetén. Ezeknek lehetőségéről kormányrendelet vagy rendeletek vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!