Egy dokumentumon múlhat Európa gázellátása

2022. augusztus 03. 17:33

A Kreml állítása szerint az orosz Gazprom olyan dokumentumokra vár, amelyek lehetővé teszik az Északi Áramlat 1 gázturbina Németországból történő visszaszállítását.

2022. augusztus 03. 17:33
null

A Kreml állítása szerint az orosz Gazprom olyan dokumentumokra vár, amelyek lehetővé teszik az Északi Áramlat 1 gázturbina Németországból történő visszaszállítását – számolt be a Sky News. Moszkva a Siemens Energy által szállított gázturbinákkal kapcsolatos műszaki problémákra hivatkozva

kapacitásának mindössze ötödére csökkentette az Európát orosz gázzal ellátó Északi Áramlat 1 gázvezetéken keresztül történő gázszállításokat.

Az első turbina, amely a Nyugattal fennálló energetikai ellentét középpontjában áll, a kanadai javításokat követően Németországban vesztegel, és Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint

dokumentumok kellenek annak igazolására, hogy nem tartozik a nyugati szankciók hatálya alá.

A Sky News beszámolója szerint mindez azt követően történt, hogy Olaf Scholz német kancellár ma azt mondta, hogy Oroszországnak nincs oka arra, hogy késleltesse a turbina visszaszállítását.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kókuszmackó
2022. augusztus 04. 08:50
Németország kancellárja az energiaügyi miniszterével odaáll egy átkozott turbina mellé - ami soha nem lett volna téma, de soha, ha mindenki önmérsékletet gyakorol - és kinyilatkoztatja, hogy most már nincs semmi akadálya a gázszállítások folytatásának. - jogi kötelezettségekre hivatkozik, amikor fegyvereket küld az oroszok ellen? - márciusban még keményebb volt ez a kancellár, nem? - végigpofáz meg hőbörög egy fél évet, most meg rájött, hogy hibás volt a matek az energiaegyenlegről? - fel sem merült Németország kancellárjában, hogy addig pofázik, és fenyegetőzik, hogy nekik ugyan nem kell orosz gáz, amíg az oroszok nem teljesítik az óhaját? - ja, hogy ő nem így és nem ekkor gondolta? - ki nem szarja le?
Namond
2022. augusztus 04. 08:15
Olaf Scholz német kancellár, nem egy Hitler, hanem hülye, beleérző képessége, előrelátása, szakmai tájékozottsága zéró, mint Orbán. Hány Siemens kompresszort kell ezen kívül karbantartani, kijavítani? Majd mindegyik esetén, megszegik a Siemens karbantartási szerződését, mert kontraszelektált ostoba politikusok hatalmi/hatalmaskodási játékot akarnak játszani?
MrStokes
2022. augusztus 04. 04:21
Az agymosott nemetek most kezdik a térdeplést, jó lesz nézni amint a minket rendszeresen kioktató agymosott nagypofájuak tízszeres áron veszik majd a palagázt. Jó nem 150 milliard m3-t csak 10 milliardot, de az legalább nem véres gáz..... Ja, hogy kozben bedoglik az iparuk? Megeri az ukran maffia allammal szolidarisak, az mindet meger.
Maleki
2022. augusztus 04. 03:28
No ilyen az, amikor visszanyal a fagyi!. 2000-es évek elején összedugja fejét Németország és Oroszország, plusz néhány EU -s energetikai vállalat. Alapítanak egy vegyes vállalatot svájci székhellyel. Eu-s bankokkal finanszírozási hitelszerződéseket kötnek azzal a céllal, hogy megépítését a Nord stream 2 vezetéket. Évek munkáját és euró milliárdokat beleölnek a projektbe. 2021-re elkészül. Papírok nagyrésze rendben. Teszt üzemre feltöltve a vezeték. Természetesen orosz gázzal. Majd nyernek Németországban a sötétzöldek és nem kap engedélyt az elkészült vezeték. Hogy miért? Hát csak mert nincs kedvük engedélyezni. Csak hogy ezzel is belerúgjanak szerződött partnerükbe, azaz az oroszokba, miközben a német gazdaság és ipar az elmúlt 30-40 év remek eredményeinek jelentős részét az olcsó orosz energiának köszönhette. És a sok okos, pozícióban lévő politikus akik ezt a helyzetet előidezték, mert az 100% hogy nem az engedélyeket kiadó hivatal dolgozói vagy a vezető, most pislog mint hal a szatyorban, hogy a "szopoágra" küldött partner hasonlóan jár el mint önmaguk. Remek teljesítmény! Bravó! Európa árulói és tönkretevői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!