NATO-főtitkár: Putyin veszélyes retorikát folytat a nukleáris fegyverekről

2022. augusztus 04. 19:11

Jens Stoltenberg szerint Oroszország ukrajnai inváziója a világháború óta a legveszélyesebb pillanatot teremtette meg Európa számára.

2022. augusztus 04. 19:11
null

A NATO-tagok szorosan együttműködnek a gyártókkal annak érdekében, hogy Ukrajna több fegyver- és egyéb szállítmányt kapjon, amellyel felkészülhet az Oroszországgal vívott háború hosszú távú folytatására – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a The Guardian beszámolója szerint. 

„Sok támogatást nyújtunk, de még többet kell tennünk a hosszabb távú készültség érdekében. Szoros kapcsolatban állunk és együttműködünk a védelmi iparral, hogy

– mondta Stoltenberg csütörtökön Norvégiában a helyi Munkáspárt aktivistái előtt tartott beszédében.

Szerinte Oroszország ukrajnai inváziója a világháború óta a legveszélyesebb pillanatot teremtette meg Európa számára. A Guardian cikke szerint a főtitkár hozzátette: nem szabad hagyni, hogy Oroszország győzzön. Vlagyimir Putyint azzal vádolta, hogy meggondolatlan és veszélyes retorikát folytat a nukleáris fegyverekről.

Nyitófotó: AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. augusztus 05. 12:10
A nato főtitkárnak nem volna szabad politizálnia. Tudtommal nem politikai szervezet.
hernadvolgyi
2022. augusztus 05. 07:36
" Vlagyimir Putyint azzal vádolta, hogy meggondolatlan és veszélyes retorikát folytat a nukleáris fegyverekről." Biztosíthatom a Főtitkár Urat arról, hogy ha sikerülne sarokba szorítania Oroszországot, Putyin nem habozna nukleáris fegyvereket (nagy sebességű interkontinentális rakétákat) bevetni Amerika és a NATO ellen. Putyin ezt az orosz haditengerészet napján is megismételte, meg is erősítette! és ezt valóban komolyan kell venni, mert Putyin megfontoltabb, intelligensebb, sokkal szavahihetőbb ember múlt századbeli elődeinél.
hernadvolgyi
2022. augusztus 05. 07:19
"Nem szabad hagyni, hogy Oroszország győzzön" vagyis a főtitkár szerint mindenáron amerikai-brit-NATO győzelemnek kell születnie pénzt, fegyvert, ukrán katonákat (ha még vannak) nem sajnálva, még akkor is, ha ennek következményeként az európai lakosok nagyobbik fele földönfutóvá válik! (elveszíti állását, vagyonát, megfagy, éhenhal). A háború árát már most is mi európaik fizetjük meg (menekültek millióinak fogadása, ellátása, infláció stb.) Mindezeket azért, hogy az amerikai nagytőke érdekei érvényesülhessenek (gyarmatosítsák Ukrajnát, az energia bizniszt az EU-ban uralják). Nem értem, hogy az EU miért nem az európai emberek érdekében cselekszik ahelyett, hogy az amerikaiak szekerét tólja?
lendvaia
2022. augusztus 05. 05:37
A NATO pedig veszélyes politikát folytat. itt már mindenki bolond?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!