Orosz külügyi szóvivő: Ukrajna túszul ejtette Európát

2022. augusztus 08. 19:04

Maria Zaharova a dél-ukrajnai Zaporizzsja atomerőműben kialakult helyzettel kapcsolatban fejtette ki a véleményét.

2022. augusztus 08. 19:04
null

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy „túszul ejti Európát” a dél-ukrajnai Zaporizzsja atomerőműben kialakult helyzet miatt – írja a Guardian.

Az erőmű jelenleg orosz megszállás alatt áll, és

mindkét fél egymásra mutogatva azt állította, hogy a másik kárt okozott benne az ágyúzással.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) pedig szeretné megvizsgálni az üzemet, írják a cikkben.

Zakharova azt mondta: „Az ENSZ és a NAÜ vezetői nem merik közvetlenül megnevezni a fenyegetés forrását. Ezzel beismerik, hogy nem hajlandóak Kijevre mutogatni”. Majd hozzátette, hogy

Nyitókép:MTI

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 09. 12:16
Igen Ukrajna túszul ejtette a nyugatot. MIndenki, aki nem az ő (azaz az USA) narratíváját tolja, az reakciós ellenforradalmár és el kell pusztítani. Ukrajnáért az emberiségnek meghalni szent kötelesség.
Sany Xepi
2022. augusztus 09. 06:12
Pontosabban Európa odadobta magát túsznak Ukrajnának önként és dalolva.
counter-revolution
2022. augusztus 08. 22:56
Gondolom, az ukránszopók szerint az oroszok a saját atomerőművüket lőtték.
matykox
2022. augusztus 08. 21:41
Ukrajna legföllebb a pöcspianistát tudta túszul ejteni, Mariska. Az USÁnka az, aki Ajrópát "túszul ejtette" - és nem most, hanem sok-sok évtizeddel ezelőtt már! Csak ugyi az ilyesmi igazából csak válsághelyzetekben lesz ennyire nyilvánvaló. A magyarok már rég érzik ezt: a G. Soros-féle "NGO"-nak álcázott és becézett szervezetek irányítása is ennek a helyzetnek az egyik megnyivánulása (manifesztációja a gyengébek kedvéért ....)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!