Lekapcsolták a zaporizzsjai atomerőművet az ukrán áramhálózatról!

2022. augusztus 25. 17:15

Egy közeli hőerőműnél keletkezett tűz miatt.

2022. augusztus 25. 17:15
null

Az orosz csapatok által megszállt ukrajnai, zaporizzsjai atomerőművet csütörtökön leválasztották az országos áramhálózatról – közölte az állami energiaszolgáltató az Index beszámolója szerint. Hozzátették:

az erőművet azután kapcsolták le az ukrán nemzeti hálózatról, hogy egy közeli hőerőműnél keletkezett tűz miatt megsérült egy távvezeték.

Az atomerőmű három távvezetékét „korábban az orosz erők által elkövetett terrortámadások során megrongálták” – közölte az üzemeltető. Ennek következtében az erőmű hat reaktorából a még működő kettőt „leválasztották a hálózatról” – teszi hozzá a Guardian. Az üzemeltető szerint az erőmű biztonsági rendszerei rendben működnek, és folyamatban van az egyik reaktorblokk hálózatra való visszakapcsolása.

A kibogozhatatlan helyzetben egyetlen dolog teljesen világosnak tűnik: az oroszok birtokolják az atomerőművet, így szakértők szerint  is furcsa lenne, ha magukra lőnének.

Nyitókép: Wikipédia

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eius
2022. augusztus 29. 10:54
Nem ismerem az idézett regényt. Így ezt nem is vitatom. Annyit tennék csak hozzá, hogy ha a világirodalomban ugyanaz a történet többször is megjelenik, akkor az elsőbbség mégiscsak azé a forrásé (szerintem - teszem hozzá), amelyik bizonyíthatóan korábbi.
zsolti123
2022. augusztus 25. 19:52
Más forrásból: Lekapcsolták az elektromos hálózatról csütörtökön a zaporizzsjai atomerőmű két blokkját az ukrán tüzérség támadása miatt, majd az egyiket újból beindították – közölte Jevgenyij Balickij, a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát katonai-polgári közigazgatásának vezetője. A mai napon az ukrán fegyveres alakulatok által a zaporizzsjai atomerőmű közelében lévő távvezetékekre mért csapás következtében tűz keletkezett a 750 kilovoltos légvezeték védelmi övezetének területén. A tűz rövidzárlatot okozott az elektromos vezetékekben. Az erőmű vészhelyzeti relévédelme kioldott, és két erőműegység leállt, így a régió áramellátás nélkül maradt. Közvetlenül a tűz eloltása után után az egyik egységet újra üzembe helyezték – írta Telegram-csatornáján. Hozzátette, hogy a megyében helyreállt az áramszolgáltatás is. Balickij korábban a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy az elmúlt nap folyamán 29 ukrán tüzérségi belövés történt, ebből kilenc az enerhodari ipari övezetbe, 17 az atomerőmű területére, további három pedig a Kamjanka-Dnyiprovszkij területre. Egy nappal korábban a Moszkva-barát regionális hatóságok 73 becsapódó ukrán lövedéket észleltek. A helyi Moszkva-barát adminisztráció szerint ukrán tüzérségi támadások okozta aljnövényzet-tüzek következtében csütörtökön áram- és vízellátás nélkül maradt Herszon és Zaporizzsja megye több települése. A probléma fellépett Enerhodarban is, emiatt a zaporizzsjai erőműben bekapcsolódtak a biztonsági rendszerek, majd a szakemberek helyreállították az áramellátást. https://pestisracok.hu/lekapcsoltak-a-zaporizzsjai-atomeromu-ket-blokkjat/
Phm045
2022. augusztus 25. 19:05
'A kibogozhatatlan helyzetben egyetlen dolog teljesen világosnak tűnik: az oroszok birtokolják az atomerőművet, így szakértők szerint is furcsa lenne, ha magukra lőnének." Eszem, faszom megáll.... Hány nemzetközi szagember, elől hátúl akadémikus kellet ehhez a felismeréshez.........
bonafidesupraman
2022. augusztus 25. 18:47
Mi lesz ha a spion tzár tarkónlövi magát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!