Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia

Sajtóértesülés: Bécsben bukkant fel Darja Dugina feltételezett gyilkosa

2022. augusztus 24. 12:35

Az osztrák belügyminisztérium is vizsgálatot indított.

2022. augusztus 24. 12:35
null

Osztrák sajtóértesülések szerint Bécsbe menekülhetett az a nő, akit Darja Dugina orosz újságírónő meggyilkolásával gyanúsítanak – idézte az Index a Kronen Zeitungot.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Alekszandr Dugin orosz filozófus lányát szombat este gyilkolták meg Moszkva közelében. 

Az oroszok egy 43 éves ukrán nőt, Natalja Vovkot (és az ukrán titkosszolgálatot) gyanúsították meg a merénylet elkövetésével,

aki a robbantás után először Észtországba menekülhetett el.

A Kronen Zeitung szerint a nőt hétfő este már Bécsben látták egy szállodában, a városi főpályaudvar közelében, két nő és egy gyermek (vélhetően a kislánya) társaságában. A lap hozzátette, ezzel kapcsolatban már az osztrák belügyminisztérium is vizsgálatot indított. 

Az ukránok meglepőnek találnák, ha Natalja Vovk valóban Bécsbe menekült volna,mert úgy vélik „az osztrák főváros tele van orosz kémekkel”.

Az orosz sajtó megszólaltatta a feltételezett merénylő családtagjait is

Az orosz sajtónak nyilatkozott Natalja Vovk több családtagja is. Édesapja azt mondta, hogy Vovk a háború kitörése után Franciaországba menekült, és gyárban dolgozott. Később Lengyelországba költözött, majd visszatért Ukrajnába. A merénylet előtt néhány nappal azonban – saját bevallása szerint – már Litvániából hívta fel őt. Ennek az információnak ugyanakkor ellentmond, hogy az orosz hatóságok szerint Natalja Vovk már július 23-án Oroszországba érkezett.

A nő édesanyja eközben elismerte, hogy valóban a lányáé az a Mini Cooper gépjármű, amelyet az orosz titkosszolgálat (FSZB) szerint Natalja Vovk a merénylet elkövetésekor is használt. Emellett mindkét szülője megerősítette azt is, hogy

Vovk korábban szolgált az ukrán hadseregben.

Édesapja ugyanakkor tagadta, hogy lánya az Azov ezred katonája lett volna – mutattak rá a cikkben.

A titkosszolgálat kényszeríthette?

A szülők mellett megszólalt Natalja Vovk unokatestvére is, aki azt állította: a nőt az ukrán titkosszolgálat kényszeríthette a merénylet végrehajtására. Közlése szerint a foglyul ejtett fiával zsarolhatták meg a nőt.

Nyitókép: Twitter-képernyőfotó

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. augusztus 24. 17:09
Eladta az autot s most elment Becsbe venni Gorenje hutot a Maria H. utcaba! Ha az apa volt a celpont, akkor ezt nagyon elnezte.
nuknuk
2022. augusztus 24. 15:57
A "bucsai mészárlás"-ról is milyen kussolás van, amióta ott voltak az ENSZ ellenőrök és "nem láttak nyomokat".
Tóth Zoltán
2022. augusztus 24. 15:52
Amúgy mi zárná ki (hivatkozva ezen frissebb elemzésre is: https://444.hu/2022/08/22/sosem-volt-putyin-agya-dugin-es-az-sem-eletszeru-hogy-az-ukranok-oltek-meg-a-lanyat ), hogy akár saját, háztáji (false flag) akció legyen ez a merénylet? "Cui prodest?"
Lion
2022. augusztus 24. 15:05
Már nem él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!