Medvegyev posztolta, majd törölte: Grúzia és Kazahsztán lesz a következő

2022. augusztus 04. 06:04

Az oroszok azt állítják, hogy a volt orosz elnök közösségi oldalát feltörték.

2022. augusztus 04. 06:04
null

A Newsweek arról ír, hogy Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök közösségi oldalán egy bejegyzés jelent meg: ebben

a politikus azt részletezi, hogy Oroszországnak vissza kellene állítania a régi határait.

A VKontakte-oldalon megjelenő bejegyzésben az Oroszországgal szomszédos, a volt Szovjetunióhoz tartozó országok, például Grúzia és Kazahsztán kapcsán tett megjegyzéseket Medvegyev, ám a posztot 10 percen belül törölték. Segítője, Oleg Oszipov a Tass hírügynökségnek azt állítja, Medvegyev közösségi oldalát feltörték.

Hozzátették: az üzenet elég ideig volt fent ahhoz, hogy az ellenzéki televíziós személyiség, Kszenja Szobcsak képernyőképeket tegyen közzé. A bejegyzésben az állt, hogy

miután Kijev és Kis-Oroszország összes területe megszabadult a nacionalista bandáktól, Oroszország újra egységes lesz.

Eszerint 1801 előtt Grúzia (mint ország), nem létezett, és az orosz birodalom része volt, és hogy Észak- és Dél-Oszétia, Abházia és Grúzia többi területe csak egyetlen állam részeként egyesíthető Oroszországgal. Kazahsztánt is mesterséges államként írta le, amely a Szovjetunió összeomlása előtt túlnyomórészt szláv volt. Azt írta (valaki), hogy a kazah kormány különböző etnikai csoportokat telepít át az országba, ami az oroszokat érintő népirtásának minősíthető.

„Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy az 1990-es évek elején elkövetett végzetes hiba ki lesz javítva. Minden nép, amely egykor a nagy és hatalmas Szovjetunióban élt, újra együtt fog élni barátságban és kölcsönös megértésben. Oroszország ismét egységes, hatalmas és legyőzhetetlen lesz, mint ezer évvel ezelőtt.

– állt a posztban, amely a Szovjetunió összeomlására utal. Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, Oroszország elnöke volt 2008-ban, amikor kitört a háború Grúzia, Oroszország és a Moszkva által támogatott önjelölt Abházia és Dél-Oszétia között. A konfliktus után az utóbbi kettő kikiáltotta függetlenségét Grúziától, amit Moszkva elismert – írja a Newsweek.

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. március 09. 15:04
Akárhogyan is, az oroszoknak nem szabad megengedniük egy második Majdant.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 05. 22:17
Szó sincs hekkelésről. Az oroszok szimplán csak egy gyors bepillantást engedtek (persze véletlenül) lapjaikba. Ebből kiderül, hogy ha valami történne Putyinnal (aki egy beteg állat), akkor követné valaki, aki egy még betegebb állat, még durvább tervekkel. Csak a miheztartás végett...
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 04. 13:25
Akkor muszáj volt. Meg a svájciaknak is.
RasPutin
2022. augusztus 04. 11:49
Ha feltörték és hackerek írták amit akkor Medvegyev miért nem áll ki is mondja hogy ez nem az ő műve?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!