Kisteherautó hajtott egy étterem vendégei közé Brüsszelben

2022. augusztus 26. 16:28

A sofőrt jelenleg is keresik.

2022. augusztus 26. 16:28
null

Nagy sebességgel egy étterem teraszára hajtott egy fehér színű kisbusz Brüsszel központjában, a bevásárlóutcaként ismert Rue Neuve-re merőleges kisebb utcában – számolt be a 7sur7.be. (Az esetről készült videót ide kattintva nézheti meg.)

Elsodort több asztalt, ott ülő vendéget és járókelőt, majd elhajtott. Szemtanúk szerint a jármű előzőleg megfordult az utcában, majd a sofőr gázt adott és vette célba az asztalokat. A rendőrség tájékoztatása szerint hatan sérültek meg könnyebben, egyiküknek sem volt szükségük kórházi ellátásra.

A helyszínre érkezett Philippe Close brüsszeli polgármester, aki szerint az elkövető minden remény szerint hamarosan kézre kerül. A tettest nagy erőkkel keresik, lezárták a környéket, ám az épületek kiürítését nem rendelték el. A hajtóvadászathoz egy helikoptert is bevetnek.

A rendőrség egyelőre nem beszélt arról, hogy terrortámadásként kezelnék az ügyet.

Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. augusztus 27. 04:23
Nem értem, hogy az "Utcán fekvő holttestet találtak péntek este Budapesten" cikkhez miért zártak ki bármiféle hozzáférést? Máshol mindent megtudni róla.
critical man
2022. augusztus 27. 03:38
"egy fehér színű kisbusz" Megint a kibaszott fehér felsőbbrendűségi komplexus és elnyomás az ok. Értelemszerűen a kisbusz színe a releváns, nem pedig a sofőré.
pitypang1125
2022. augusztus 26. 22:20
Gondolom valami túrista lehetett, aki nem volt elégedett a kiszolgálással.
Lobodi
2022. augusztus 26. 22:05
Je suis Kisteherautó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!