Jeremy Corbyn: Azonnal le kell állítani az ukrajnai fegyverszállításokat!

2022. augusztus 02. 20:45

Az angol munkáspárt korábbi vezetője csalódott, amiért a világ vezetői még csak ki sem ejtik a béke szót.

2022. augusztus 02. 20:45
null

Mielőbb le kell állítani az Ukrajnába tartó fegyverszállításokat – vélekedett Jeremy Corbyn, az angol munkáspárt korábbi vezetője. A politikus egy bejrúti tévének nyilatkozott az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, ahol kijelentette: „Azzal, hogy a Nyugat önti a fegyvereket Ukrajnába, semmilyen módon nem mozdítja előre a megoldást, éppen ellenkezőleg, csak évekkel elhúzza a háború végét”. Guardian cikke szerint Corbyn az interjúban arról beszélt,

csalódott, hogy a világ vezetői még csak ki sem ejtik a béke szót, viszont háborúról előszeretettel beszélnek. 

„Ez a háború borzasztó az ukrán embereknek, de az oroszoknak is. Éppen ezért mielőbb véget kell neki vetni és békét kell kötni” – mondta a politikus, aki szerint az ENSZ-nek sokkal hatékonyabban kellene fellépnie a konfliktusban, és amennyiben ők nem tudják kikényszeríteni a békét, akkor az Afrikai Uniót és az Arab Ligát is be kell vonni a tárgyalásokba. 

Nyitókép: Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2022. augusztus 03. 08:07
Jeremiásnak ezúttal igaza van. Amióta negbukott, tán megjött az esze.
Carcess
2022. augusztus 03. 06:55
Angliában nincs egy normális párt akire lehetne szavazni van a rossz a rosszabb és a legrosszabb régen voltak még viszonylag értelmes politikusaik de már nagyon nincsenek
Agnieszka
2022. augusztus 03. 06:32
Fura ez a féloldalasan pocakos fénykép. Egyébként a hírértékből nem von le.
Attila1970
2022. augusztus 03. 05:59
Végre egy tökös politikus aki kimeri mondani amit gondol!!! Remélem holnapra nem vonja vissza a szavait!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!